Ce fost ministru in guvernul Boc isi face CAMPANIE in limbi straine

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, realizeaza o premiera pentru alegerile din Romania, aceasta traducand propriul slogan de campanie in 11 limbi straine, totul pentru a atrage cat mai multe voturi.

Transformandu-se peste noapte intr-o persoana pacificatoare, Anca Boagiu a explicat pentru adevarul.ro ca, prin decizia de a traduce sloganul de campanie “Aceeasi pentru Romani. Aceeasi pentru Europeni” in 11 limbi, vrea sa transmita ca trebuie sa punem capat urii intre oameni, solutia fiind sa se adreseze oamenilor de alte etnii care s-au stabilit la noi in tara, in limba lor.

“Mie imi plac oamenii, am incredere in ei, ii respect. Dar, in ultimii ani de zile, parca am uitat sa vorbim intre noi, sa comunicam, sa ne spunem, ca altadata, și bucurii și necazuri. Acum, toata lumea se cearta cu toata lumea, nu ne mai transmitem sentimente, ci acuzații. Limba de comunicare nu mai este nici romana, nici engleza. Este limba vrajbei, a urii. Ei bine, EU, asta, NU POT sa accept. Gata! Stop vrajbei dintre noi! Așa am gasit soluția. Sa ma adresez oamenilor de alte etnii care s-au stabilit la noi, in limba lor. Acesta este motivul pentru care, materialele mele electorale sunt concepute in mai multe limbi. Este la indemana oricarui politician care ține la oameni, sa procedeze la fel“, explica Boagiu pentru adevarul.ro.

De asemenea, sloganul a fost tradus astfel incat sa fie inteles si de evrei, greci, armeni, ruși, romi, arabi, turci, tatari. “Toți avem un numitor comun: traim aici, muncim aici, iubim aici, construim aici, in Romania, in București“, explica Anca Boagiu, referindu-se totodata la comunitatea de chinezi din Sectorul 2 al Capitalei, aratand ca acestia “sunt cetateni romani, care muncesc in Romania, care aduc bani in Romania”

Totodata, Boagiu a mai precizat ca vorbeste patru limbi straine de circulație mondiala, dar, din respect pentru vecinii saii de alta naționalitate, a invațat, puțin, și din limbile lor. “Știți cat de mult conteaza sa saluți, zambind, un vecin etnic, in limba lui? Așa le transmit ca, acum, pentru ei, ACASA este Romania“, a conchis Anca Boagiu.

Fostul ministru al Transporturilor in Guvernul Boc, Anca Boagiu, candideaza din partea ARD la alegerile parlamentare din 9 decembrie pentru un mandat de senator in Bucuresti, in Colegiul 4 din Sectorul 2 al Capitalei.