Curtea Constitutionala ar trebui sa declare si legea gravitatiei neconstitutionala

Guvernatorul BNR are dreptate 100%, cand zice ca legile economiei sunt obiective, si nu se schimba indiferent ce legi dau romanii in Parlamentul lor. Mi-am exprimat același gand despre “legea gravitației” ca si dansul, in articolul: 7 luni de saracie? Poate 7 ani!

Pai, Parlamentul romanesc a si votat deja in 2008, in aplauzele sindicatelor, marirea salariilor profesorilor cu 50%. Si, s-a dat vreo marire? Sigur ca nu, ca nu erau bani! Mai mult: profesorii chiar au dat in judecata guvernul si au caștigat! Si ați auzit ca au luat vreun ban? Pai de unde? Daca ar fi așa de ușor, toate tarile ar vota sa fim toți miliardari pe loc. Si planeta Pamant ar duce-o numai intr-o veselie!

Banii nu se fac prin vot!

Banii nu sunt produși nici de Parlament, nici de tribunale, nici de Curtea Constituționala. Ci doar de catre firme. Si se fac dupa 12-14 ore de munca pe zi. Nu 8 ore! Si de multe ori, fara week-end liber! Așa ca doar firmele decid, in final, cați bani are de cheltuit poporul roman.

Așa ca imi pare rau pentru “masele populare” din Romania, dar din punct de vedere economic, toate voturile lor la gramada nu fac doi bani. Economia n-are treaba cu democrația.

Va amintiți de povestea cu “prosti, dar mulți”, cu Lapușneanu si cu Motoc? Povestea aia arata cum stau lucrurile in politica. In economie insa, vointa a 1000 de angajați rupți in fund, valoreaza mai puțin decat vointa unui singur bogataș, patronul lor. Si care ii da afara cand crede el necesar!

De 20 de ani, romanii fac numai politica peste politica. Ei, acum a venit economia peste ei! Si trebuie sa invețe sa produca bani, sau o sa moara de foame.

Desființați rapid Constituția! E o carte cu povesti vanatorești!

Ce-i aia, “stat social”? ce-i aia, “drepturi economice” garantate? De ce nu “stat liberal”? sau pur si simplu “stat” – ca e prea suficient. Iar daca statul nu mai are bani de pensii si salarii (cum iata, se si intampla in clipa asta) atunci cum ramane cu drepturile economice “garantate” ? Nu exista prostie mai mare decat sa garantezi ceva doar in vorbe, ca sa se simta bine poporul muncitor.

Si cum indraznești sa zici ca dreptul la pensie e garantat, cand sute de mii de romani inca se zbat sa-si recupereze proprietațile confiscate de comuniști? Aia n-au si ei drept la proprietate?

Romania are nevoie de o Constituție simpla, care sa garanteze drepturile si libertațile politice de baza – ca dreptul la exprimare sau dreptul la vot. Cand e vorba de bani, sa se descurce fiecare cum il duce capul. Nu exista “dreptul sa primești bani de la stat”! Si in felul asta scapam si de salariile celor de la Curtea Constituționala, care n-or sa mai aiba ce sa mai interpreteze.

De fapt, ce-i aia Curte Constituționala?

De ce atatea “curți”? De ce nu ne ajunge doar Curtea Suprema? Nu existau destule funcții pentru toți politrucii trimiși de partide? Pentru ca, sa nu uitam: partidele le fac cadou funcția, ele iși numesc acolo “reprezentanții”.

Chiar trebuie ca fiecare politruc cu pile sa aiba ograda lui? Pai atunci, sa nu le mai zicem “curți”, sa le zicem “ograzi”: Ograda Suprema de Justiție, Ograda Constituționala etc. Dar n-ar fi mai bine sa se duca toți judecatorii aștia cu fite politice, la un tribunal județean sau de sector, la dosare comerciale sau de drept comun? Ca tot e lipsa de judecatori acolo!

Romania asta oricum e pe duca. Gandiți-va mai bine la Romania urmatoare.

E evident pentru oricine ca statul roman se apropie de punctul de rupere economica, punctul fara intoarcere. Poate pentru bugetari inca nu, ca ei nu cred in falimentul Statului pana nu-l simt la buzunar. Dar realitatea a inceput sa-i izbeasca si pe ei peste gura. Pentru ca anul 2010 este ultimul an. Istoria Romaniei se termina anul acesta. In 2011 va incepe un viitor foarte diferit, pe care milioane de oameni vor plange ca l-au apucat, dar va fi prea tarziu sa mai schimbe ceva.

Acum, in 2010, inca mai exista opțiuni si variante. De fapt, gratie guvernului Boc, nici nu mai avem un an crucial, ci doar 6 luni cruciale. Poate chiar mai puțin.

Așa ca romanii ar trebui sa-si aminteasca de vechea vorba populara: cum iți așterni, așa dormi!