Cele mai frumoase parcuri din lume

Create cu obiectivul simplu si frumos de a fi un plaman verde pentru un oras, sau pentru ca locuitorii si turistii sa isi poata lua o pauza in timp ce isi desfasoara activitatile, parcurile sunt scena excursiilor si plimbarilor atunci cand plecam in vacanta. 

Din parc in parc: experiente de neuitat

Cand ai fost ultima data intr-un parc? Poate ca au trecut multe luni! Insa, spre deosebire de ceea ce se intampla in viata de zi cu zi, atunci cand calatorim, de obicei, le vizitam ca o alta atractie turistica a destinatiei alese. Va vom spune care sunt parcurile pe care nu ar trebui sa le ratati la un moment dat in viata:

1. Central Park, New York

Situat in cartierul Manhattan, are o forma dreptunghiulara si dimensiuni mari. Este mai mare decat Monaco si Vaticanul impreuna! Este vizitat de aproximativ 25 de milioane de oameni pe an si, in plus, este foarte renumit pentru ca a aparut in sute de filme.

A fost proiectat de Calvert Vaux si Frederick Law Olmsted si ofera lacuri artificiale, zone pentru activitati sportive si doua patinoare. In plus, este un loc perfect pentru a urmari pasarile.

2. Hyde Park, Londra

Este unul dintre cele mai mari parcuri din tara si unul dintre cele considerate „adevarate”. Este divizat de Lacul Serpentine. Are o suprafata de 1,4 km² si este deschis de la 5 dimineata pana la miezul noptii.

Palatul de Cristal (una dintre atractiile sale) a fost proiectat in 1851 pentru Marea Expozitie care a avut loc la Londra. Marea intrare din Hyde Park a fost construita inainte, in 1824. Iar in 1994 s-a adaugat o gradina de trandafiri, un colt foarte cautat de toti vizitatorii.

Ca o curiozitate, va vom spune ca de-a lungul istoriei au avut loc multe proteste, de exemplu cele ale Ligii Reformiste, ale Coalitiei Anti-Razboi si ale Sufragetelor.

3. Vondelpark, Amsterdam

Acest parc public olandez are o suprafata de 47 de hectare si este situat la vest de oras. A fost deschis in 1865 (la acea vreme se numea „Parcul Nieuwe”). Numele ei se datoreaza scriitorului Joost Van Den Vondel. Ne putem bucura de un teatru in aer liber, hoteluri si un loc de joaca.

4. Stanley Park, Vancouver

Are peste 400 de hectare si este cel mai mare din toata Canada (si se afla pe lista gigantilor nord-americani). Numele sau se datoreaza guvernatorului Frederick Arthur Stanley.

O padure de conifere cu aproape jumatate de milion de copaci, 200 de kilometri de trasee, doua lacuri si un iaz sunt unele dintre cele mai importante atractii ale sale. Alte locuri care nu trebuie ratate sunt promenada, zona de totem si portul de agrement.

5. Parcul Ueno, Tokyo

Este situat in cartierul Taito-Ku, pe locul templului Kan’eijii, folosit pentru a veghea asupra castelului Edo si distrus in timpul razboiului Boshin. Parcul a fost creat de imparatul Taisho in 1924  si in imprejurimile sale va puteti bucura de Muzeul National din Tokyo, Muzeul National de Stiinta al Japoniei si de Arta Occidentala, capelele Toshogu si Benzaiten si o sala de concerte.

6. Englishcher Garten, Munchen

Desi numele sau indica altfel, acest parc se afla pe meleagurile germane, pe malul raului Isar, in Munchen. Este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume.  Are peste 400 de hectare intindere, aproape 80 de kilometri de poteci si este strabatuta de un canal artificial perfect pentru practicarea sportului.

Un parc proiectat la initiativa printului Karl Theodore al Bavariei in 1789 si extins ulterior de peisagistii locali. Numele sau se datoreaza faptului ca gradinile englezesti au servit drept exemplu pentru constructia sa.

7. Parcul Chapultepec, Mexico City

Padurea Chaputepelc este situata in districtul Miguel Hidalgo si are o suprafata de aproape 700 de hectare. Este impartit in trei parti si gazduieste situri de mare valoare turistica si culturala mexicana, cum ar fi Muzeul National de Antropologie. In plus, ofera spatii sportive, fantani si lacuri artificiale.