Parasailing si conducerea barcilor in Salou

In septembrie anul trecut am desfasurat mai multe activitati nautice la Statia Nautica Sant Carles de la Rapita. Dupa o zi intensa in care am incercat pentru prima data Wakeboarding, Paddle Surfing si am incercat sa controlez zborul zmeului Kite Surf -inainte de a face o vizita instructiva la Mon Natura din delta Ebroului– am luat un tren de navetisti care a plecat in gara Salou.

Acest oras catalan de mare faima turistica a inceput sa simta sosirea ritmului de viata mai calm tipic de la jumatatea lunii septembrie.

Am ajuns la hotelul nostru, am facut un dus si, dupa o cina rapida, am iesit la o plimbare in zona vietii de noapte din Salou.

Fusese o zi foarte plina in care plecam din Alicante cu trenul pe la 8 dimineata si nu ne oprisem nici un minut cu activitatile programate. In plus, varsta medie a oamenilor care stateau pe la cluburi de noapte nu ar trebui sa depaseasca douazeci de ani, asa ca, dupa ce am baut un pahar pe o terasa, ne-am hotarat sa numim noapte pentru a putea face fata cu energie zilei de duminica care ne astepta.

Jordi Rom ne-a primit la Statia Nautica Salou in jurul orei 10 dimineata.

Am discutat putin despre gama de produse pe care le au si activitatile de care urma sa ne bucuram. Desi urma sa incercam doar parasailing si sa conducem o barca cu pescaj mic , Statia Nautica din Salou ofera un catalog extins de activitati, inclusiv unele la fel de originale precum: petrecerea unei zile ca echipajul unei barci de pescuit, inchirierea de tot felul de barci, scufundari. cursuri sau pescuit de ton gigant (puteti face si snorkeling cu ton rosu).

Ne-am imbracat costumele de baie si ne-am lasat rucsacii in vestiarele magnificelor facilitati Club Nautico de Salou pentru a merge direct la plaja.

Acolo ne-au asteptat sa ne escorteze la barca cu motor in care aveam sa desfasuram prima activitate a zilei: parasailing.

Ne-am imbracat vestele de salvare si am sarit la bord. Dimineata a fost splendida si viteza barcii a inflamat si mai mult spiritele, deja scapate de sub control.

Odata ce am plecat de pe mal ne-am asezat in zona de lansare si ne-am pus hamurile de corp. Am fost cuplati de un fel de parasuta si, in timp ce intrebam cum se va dezvolta tema ascensiunii la ceruri, am simtit o tragere puternica pe umeri si am fost aruncat.

Totul s-a intamplat foarte repede. Cateva secunde si zeci de strigate de extaz mai tarziu, eu si prietenul meu Juan Carlos am fost suspendati la aproximativ 130 de metri deasupra nivelului marii. Ei bine, chiar de la Marea Mediterana.

Asa ca ne-am plimbat de-a lungul unei parti a Costa Daurada. Acolo jos, oamenii se inghesuiau pe plaje si golfurile mici de nisip, se scaldau in apele turcoaz sau se bucurau de o plimbare cu barcile lor de agrement.

O mare padure de pini a vopsit coasta putin mai departe in verde si, in departare, am putut vedea chiar si Shambhala, uriasul roller coaster din Port Aventura.

Dupa o jumatate de ora de zbor prin aer, era timpul sa aterizeze. Actionand motorul scripetelui care colecta cablul, echipajul ne-a intors sanatosi pe puntea ambarcatiunii.

Inapoi in port ne luam ramas bun de la ei si ne schimbam cu o alta barca mai mica. De la 50 de euro poti inchiria barci cu motor pentru care nu ai nevoie de nici un fel de experienta in comanda altor ambarcatiuni.

Ni s-au predat cheile la debarcader, am pus benzina la statia de langa portul de agrement si ne-am indreptat spre mare cu draga noastra barca cu motor. Nimeni nu era cu noi, asa ca Juan Carlos si cu mine ne-am indreptat spre nord si am inceput sa ocolim coasta, mereu in spatele geamandurilor care marcheaza zona de inot, desigur.

Desi ziua a fost perfecta pentru a face mai multe popasuri si a ne bucura de o baie linistita in apele mari curate de diferite nuante de albastru, numarul imens de meduze pe care le-am gasit ne-a impiedicat de cele mai multe ori sa facem acest lucru.

Pana la urma am optat sa facem baie separat si unul s-a bucurat de cateva minute in apa in timp ce celalalt a fost atent la aparitia enervantilor nostri insotitori de calatorie. Cel putin, datorita claritatii cristaline a apei, am putea fi cu ochii pe ea in siguranta.

Ne-am petrecut vreo doua ore la volan, ne-am bucurat de privelisti, ne-am bagat pe ici pe colo si, de ce nu, luand o bere rece draguta pe care o cumparasem de la club.

Am ramas cu dorinta de a incerca mult mai multe activitati decat cele oferite de Statia Nautica Salou. Va trebui sa ne intoarcem.