5 plaje ideale de care sa te bucuri cu familia in sudul Siciliei

Provincia Ragusa ascunde unele dintre cele mai pretioase comori ale barocului sicilian. De-a lungul Valle di Noto exista o gama buna de orase declarate Patrimoniu Mondial de catre UNESCO datorita barocului tarziu original care ii decoreaza strazile. Ragusa Ibla, Scicli, Modica si Notto alcatuiesc patru vizite esentiale in sud-estul Siciliei.

De asemenea, coasta intinsa a provinciei Ragusa ofera peisaje naturale departe de mase in august si, de asemenea, plaje de familie unde obisnuitii sunt de obicei aceiasi sicilieni.

Aceasta zona din sudul Siciliei are propriul microclimat, care este mai cald decat restul insulei si nu este surprinzator sa vezi oameni care fac o baie in timpul lunilor de iarna.

La playa de Marina de Ragusa

Unele perle baroc precum Ragusa Ibla sau Modica isi au orasul omonim atingand marea. Acesta este cazul Marina de Ragusa si multi sicilieni au o a doua resedinta pe coasta pentru a se bucura de lunile de vara.

Plaja Marina de Ragusa este foarte familiara. Ofera tot felul de servicii cu dusuri, baruri pe plaja, cluburi private, restaurante si inghetate.

Daca doriti sa inchiriati o excursie in Sicilia, nu ezitati sa contactati prietenii nostri Boris si Gianni. Sunt experti pe insula si vor putea sa proiecteze cu grija un traseu pe masura. 

Putin mai spre est, parasind Marina de Ragusa, veti gasi o plaja mai ingusta. Este chiar in fata unui parc de distractii care se deschide dupa lasarea intunericului. Veti vedea un dus doar la inceputul parcarii targului. Este lung si ingust in comparatie cu plaja larga care se afla in fata centrului orasului dar fara indoiala cu mult mai putina lume si mai linistita.

In ambele cazuri apele sunt limpezi si calme, cu curent putin si putem merge cateva sute de metri fara a ne uda capul.

Plaja Casuzze

Sora mai mica a Marina de Ragusa este situata chiar la vest si ofera o plaja lunga si larga unde va puteti bucura de apele sale impreuna cu familia. Casuzze ofera o atmosfera foarte locala. Veti gasi aproape doar sicilieni care vara, iar asta inseamna ca prosoapele cu greu isi fac aparitia.

In Sicilia treaba lor este sa se apropie de plaja cu umbrela de soare si scaunul. Veti vedea chiar si multi oameni cu doar scaunul pe panta care incorporeaza si un protector pentru a evita soarele pe fata.

Plaja Casuzze este curata, cu valuri mici si de-a lungul apelor ei ne putem plimba fara sa ne scufundam cu greu capul mult timp. De-a lungul plajei veti gasi dusuri publice pentru a spala sarea.

Restaurantul barului de pe plaja Lido Selene ofera mese simple, cu preturi accesibile de foarte buna calitate.

Plajele din Punta Braccetto si Randello

Daca va plac plajele virgine si protejate, fara indoiala, plajele din Punta Braccetto va vor incanta. Este o arie naturala protejata deci nu exista servicii, nici macar dusuri publice.

Exista o sectiune in Punta Braccetto, cu locuri de campare din apropiere si o alta care se intinde la nord de Canalotti Punta Braccetto.

Veti vedea o parcare mare care se deschide dintr-un drum de pamant paralel cu plaja. Nici macar in august nu veti avea dificultati sa va parcati masina.

In Punta Braccetto veti gasi plaje grozave cu dune, nisip fin, ape cristaline si datorita extinderii sale, oamenii se imprastie de-a lungul plajei si nici macar in august nu vom avea senzatia de a ne gasi intr-o multime.

Plaja de Torre di Mezzo

Acest golf frumos ofera ape limpezi si contraste vizuale cu cactusii care par sa contemple plaja si un mic meadru al raului care se apropie de plaja.

Apele sunt calme, cu valuri mici si, ca practic in toate plajele din provincia Ragusa, ne putem plimba mult timp cu apa abia udandu-ne genunchii.

Pe plaja veti gasi dusuri si un bar pe plaja cu mancare simpla, buna si preturi accesibile.

Parcarea se afla in fata plajei si in august nu am avut nicio dificultate sa lasam masina in primul rand.

Playa de Punta Secca

Orasul Punta Secca din provincia Ragusa a devenit celebru prin serialul de televiziune Inspectorul Montalbano.

Casa celebrului inspector italian, renovata si cu vederi privilegiate asupra plajei, este situata in centrul Punta Secca, care a primit un facelift datorita proiectiei turistice pe care a primit-o de la celebrul serial. Fara indoiala, este cel mai turistic loc pe care il veti gasi de-a lungul coastei Ragusanului.

Plaja Punta Secca este familiara si destul de mica. Fiind un loc foarte turistic printre italieni, pare mult mai frecventat decat plajele invecinate. Are dusuri publice si cateva stanci curioase in fata plajei care alcatuiesc o mini insula.