Atac NEASTEPTAT la adresa Elenei Udrea. Vasile Blaga: “A aparut o anumita aroganta”

Campania electorala bate la usa, iar liderii PDL nu stiu cum sa se mai dezica de membrii partidului care nu au o imagine tocmai buna in ochii alegatorilor, drept pentru care au inceput sa ii atace fatis. Principala tinta a democrat-liberalilor este fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Dupa ce prim-vicepresedintele PDL, Cezar Preda, a afirmat la scoala de vara a tineretului democrat-liberal ca blonda de la tineret ar face bine sa nu mai faca declaratii, tacerea ei urmand sa aduca partidului un plus de un procent pe zi, Vasile Blaga a afirmat astazi ca partidul a platit la locale pentru aroganta Elenei Udrea.

Pentru ca nu mai este favorita electoratului de dreapta, Elena Udrea a cazut in dizgratia democrat-liberalilor, care isi fac strategie de campanie electorala din disocierea de imaginea blondei de la Turism/ Sursa foto: realitatea.net

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la Romania TV, ca unii dintre fostii lideri ai partidului au dat dovada de o anumita aroganta in timpul guvernarii Boc, dand-o ca exemplu pe Elena Udrea, dar si pe fostul premier. Cu toate acestea, Blaga sustine ca nu exista vreun motiv pentru care Udrea nu ar trebui lasata sa candideze la alegerile parlamentare din decembrie.

Vorbind despre oportunitatea unei candidaturi a Elenei Udrea intr-un colegiu din Neamt, Blaga a spus ca aceasta a avut performante notabile ca ministru al Dezvoltarii Regionale, in pofida unor erori comise. “A aparut si o anumita aroganta din partea ei. Au fost greseli si in modul in care au fost prezentate masurile luate si am platit rau de tot la locale“, a declarat Vasile Blaga.

Democrat-liberalul a precizat ca nu doar Elena Udrea a comis asemenea erori, criticandu-l indirect si pe fostul premier Emil Boc spunand ca nu poate fi de acord ca afirmatii precum “Pusca si cureaua lata, ce lefuri aveati odata!”.

Intrebat care ar fi motivele pentru care Udrea ar trebui sa candideze din nou pentru Parlament, democrat-liberalul a raspuns printr-o alta intrebare: “Spuneti-mi motivele pentru care nu ar trebui sa candideze“. Blaga a mentionat nivelul mare al absorbtiei al fondurilor europene pe programele gestionate de MDRT precum si faptul ca nimeni nu a putut dovedi ca a incalcat legea in acordarea fondurilor. “Daca o organizatie ii propune sa candideze, ea va fi validata sau nu de electorat”, a mai spus Vasile Blaga.

Cezar Preda, vicepresedintele PDL,  a afirmat la Scoala de Vara a Tinerilor Democrat-Liberali ca iesirile in presa ale Elenei Udrea sunt daunatoare: “Am vazut ca o colega de-a noastra ne invata ce sa comunicam ca sa crestem in sondaje. Eu spun ca o sa crestem in sondaje daca nu mai vorbeste ea. Cate un procent pe zi”.

Comentariul sau a fost primit in ropote de aplauze, liderul PDL adaugand ca “nu conteaza ce faci bun, conteaza ce ai facut rau” si ca toata lumea va tine minte doar ce nu ai facut bine. “Este foarte simplu, cine a gresit plateste. Asta nu am facut noi si acum avem pretentii” a conchis Preda, referitor la Udrea.