Caravana TIFF se opreste la Timisoara

Caravana TIFF stationeaza in urmatoarele zile (13-15 august) la Timisoara, unde organizatorii au pregatit si o surpriza pentru cinefili.

Despre ce este vorba?

Sambata, 14 august, la Cinema Studio, va fi proiectat filmul “Lumea e mare iar salvarea se ascunde dupa colt (“The World is Big and Salvation Lurks around the Corner”, in regia lui Stephan Komandarev) si in acelasi timp, va fi prezent si producatorul filmului Stefan Kitanov.

Stefan Kitanov este renumit in industria de film din Bulgaria, fiind fondatorul  Festivalului International de Film de la Sofia si membru al Academiei Europene de Film. Intre anii 1992-1999, Kitanov a condus Cinema House, cea mai importanta companie de distributie de filme independente din Bulgaria. Cat priveste vizita sa la Timisoara, producatorul a acceptat cu entuziasm invitatia de a participa la proiectia filmului.

Productia „Lumea e mare iar salvarea se ascunde dupa colt” spune povestea unui tanar bulgar crescut in Germania, Alex, care in urma unui accident de masina, isi pierde complet memoria. In incercarea de a-l vindeca, bunicul sau organizeaza o calatorie spirituala in trecut, in tara lor de origine. In timpul calatoriei prin Europa, cei doi joaca table si astfel, Alex va intelege cine e si ca acest joc este cheia povestii sale. Filmul a primit distinctia “Cel mai bun film bulgar”, la Festivalului de la Sofia,  si  a mai obtinut si alte premii importante la festivaluri internationale: Premiul publicului – Zurich, Premiul special al juriului – Varsovia, Premiul Don Quixote – Tallinn, Premiul Juriului – Bergen.

Dupa proiectia peliculei, producatorul va participa la o discutie cu publicul timisorean, pe care il va provoca si la o partida de table.

Programul de proiectie a filmelor mai cuprinde si alte productii: vineri: “Caravana Cinematografica” (Romania) si “Antichrist” (Danemarca), sambata: “Paris, je t’aime” (Franta- Elvetia), din nou “Caravana Cinematografica”, “Websitestory” (Romania), si productia bulgara, iar duminica: “Fetita si vulpea” (Franta), “Ponyo” (Japonia), “Grbavica (Austria, Bosnia si Hertegovina, Germania, Croatia) si”Concertul” (Romania, Franta, Italia, Belgia).,

Caravana filmelor TIFF are loc pana pe 1 septembrie 2010 si este organizata in colaborare cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo si Istanbul, fiind co-finantata de Media International. Proeictul isi propune sa continue campania de re-atragere a publicului roman la cinema si sa orienteze atentia catre filme de succes din tarile UE sau non-UE.