Dupa excluderea din PC, Tudor Ciuhodaru s-a inscris in UNPR

Dupa ce si-a atras antipatia celor din Partidul Conservator, votand in favoarea Puterii si participand la o reuniune cu premierul Emil Boc si mai multi lideri UNPR, deputatul Tudor Ciuhodaru a fost exlus joi din partid si totodata din USL. Cel care a facut acest anunt a fost presedintele PC, Daniel Constantin, care s-a declarat dezamagit de comportamentul deputatului, afirmand ca prin actiunile din ultimul timp, practic Ciuhodaru s-a autoexclus.

Intalnirile cu cei din UNPR au avut insa un temei din cate se pare, astazi UNPR anuntand ca Tudor Ciuhodaru s-a alaturat partidului: “Vineri, 30 septembrie 2011, deputatul Tudor Ciuhodaru a devenit membru al Grupului parlamentar progresist din Camera Deputatilor, inscriindu-se in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei”.

Aceasta afirmatie a fost confirmata de insusi deputatul Ciuhodaru, care a declarat ca este greu sa fie suportat de partidele politice, pentru ca este un politician incomod, care nu are rabdare si isi expune punctul de vedere indiferent de interesele celorlalti: “M-am inscris in UNPR, unde am depus deja o adeziune, si voi candida la primarie. Eu candidez pentru ieseni, iar oamenii se uita mai putin la stanga sau dreapta. Cand un oras nu are apa calda, aici nu mai e vorba de stanga sau dreapta. Oricine ma va sprijini e binevenit. Imi asum riscul sa fiu exclus in continuare, atat timp cat mi se va cere sa renunt la singura mea arma pe care o are un parlamentar, adica votul”.

Dupa toata tevatura cu excluderea din PC si varianta inscrierii intr-o noua formatiune politica, Tudor Ciuhodaru este hotarat sa candideze pentru Primaria Iasi, oras pentru care are planuri de dezvoltare foarte ambitioase. Deputatul a precizat ca prioritar va fi Spitalul de Urgente din Iasi, pe care doreste sa-l transforme intr-un spatiu modern si util cetatenilor ieseni.

Candidatura lui Ciuhodaru va beneficia se pare si de sprijinul UNPR si PDL, deputatul UNPR, Luminita Iordache declarand ca ia in calcul posibilitatea ca Tudor Ciuhodaru sa candideze in tandem la alegerile locale cu actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, simpatizant al acestei formatiuni politice. Nici democrat-liberalii nu exclud o colaborare cu deputatul, pe care il considera un om potrivit pentru ocuparea functiei de primar al Municipiului Iasi.