Ruperea USL – circul politic ce aduce UDMR din nou la guvernare

Cred ca ruperea Uniunii Social-Liberale era cel mai anticipat divorț politic. Programul lor de guvernare s-a rezumat la ”jos Basescu”. E deja prea banal sa mai menționez ca guvernul USL a continuat politica guvernului Boc și ca nu sunt cu nimic mai buni decat Basescu. Scriam prin 2012, intr-un articol, ca aceasta alianța va rezista maxim pana la alegerile prezidențiale (se pare ca s-au certat mai repede), dupa care PSD va aduce UDMR la guvernare sa-și poata consolida puterea. Nu ma bucur ca am avut dreptate, ci sunt deranjat de asta, deranjat sa știu ca extremiștii maghiari vor ajunge din nou sa desfașoare acțiuni anti-romanești pe banii romanilor.

Vicepremierul Liviu Dragnea a propus sa legifereze arborarea drapelului secuiesc  pe instituțiile statului roman, exact aceiași condiție pe care o pun extremiștii maghiari pentru a acorda suport PSD-ului. Majoritatea romanilor nu sunt de acord ca din guvern sa faca parte UDMR, nu pentru asta au votat. Dar așa funcționeaza ”democrația” in Romania: orice partid cand este in opoziție vorbește impotriva extremismului maghiar (prefacandu-se ca sunt patrioți) ca odata ajunși la putere sa aduca și UDMR la guvernare pentru a iși consolida poziția. Forumul Civic al Romanilor din Harghita și Covasna i-a cerut lui Victor Ponta sa nu aduca UDMR-ul la guvernare. Dar evident ca setea de putere a acestuia e mai mare decat voința romanilor. Nu trebuie sa ne mire faptul ca Ponta condamna prezența UDMR la guvernare in timpul protestelor din ianuarie-februarie 2012 și ca acum e dispus sa le satisfaca interesele anti-romanești. In politica așa funcționeaza lucrurile, pana ajung la putere politicienii se prefac ca ii intereseaza opiniile și dorințele romanilor, ca apoi, cand nu mai au nimic de pierdut sa-și vada doar de interesele lor.

Nici ungurii sa nu-și faca iluzii ca o vor duce mai bine cu UDMR la guvernare, caci steagurile secuiești și placuțele bilingve nu țin de foame. Dar aceștia uita mereu ca saracia din Harghita și Covasna nu se datoreaza statului roman, ci politicienilor corupți. In cazul lor al celor de etnie maghiara care țin zona respectiva in mizerie, sa poata da vina pe romani și sa invoce faptul ca au nevoie de autonomie. UDMR este o organizație ce nu respecta legile statului roman. Au existat mii de cazuri cand acești șovini au arborat steagul secuiesc și steagul Ungariei pe instituțiile statului roman, cand au militat pentru dezmembrarea Romaniei, cand au discriminat romanii in propria țara, cand au furat din banul public și au profitat de funcțiile lor politice sa faca afaceri. Din pacate nici politicienii romani nu sunt mai buni ca UDMR, caci cu sprijinul acestora extremiștii unguri iși desfașoara activitatea și mai ajung de multe ori chiar in guvern. Ponta, Basescu, Crin Antonescu, Tariceanu, Kelemen Hunor sau Laszlo Tokes sunt cu toții ca o otrava pentru Romania, atat pentru romani cat și pentru unguri.

Ce nu am anticipat din acest circ a fost retragerea lui Tariceanu din PNL și inițiativa acestuia de a inființa o noua formațiune politica cu care sa sprijine PSD. In trecut acesta era impotriva alianțe dintre PNL și PSD, ca acum sa-i para rau sa piarda avantajele puterii. A demonstrat ca e exact ca majoritatea politicienilor, lipsit de demnitate și principii. Singurul lucru pozitiv ce a ieșit din destramarea USL a fost respingerea in Senat a modificarii OUG nr. 31/2002 in vederea incriminarii penale a manifestarilor si organizatiilor cu caracter legionar, propunere inițiata de liberalul Crin Antonescu, aflat sub influențele Institutului Elie Wiesel și a președintelui acestuia, neo-marxistul Alexandru Florian.

Guvernarea USL a fost un dezastru pana acum. In loc sa aduca niște schimbari majore fața de guvernul PDL, social-democrații și liberalii le-au continuat politica acestora: au imprumutat bani de la FMI, au inventat taxe și impozite noi, au dat legi proaste fara sa se consulte cu cetațenii și au aratat ca sunt la fel de corupți. Acum PSD ne demonstreaza ca in politica din Romania se poate tot timpul și mai rau, singurul lucru prost ce lipsea era prezența UDMR la guvernare. Daca aceasta formațiune ajunge in guvern, ne putem aștepta ca in viitor sa fie finanțate activitați anti-romanești și separatiste pe bani publici, pe banii noștrii. Dar vina principala nu o poarta extremiștii unguri, dușmani ai romanilor, ci Victor Ponta, care prin invitația ce o face catre UDMR tradeaza romanii din Ardeal.