Candidatul PDL, Liviu Posirca, a iesit primar la Vulturesti din primul tur de scrutin

Agitatie mare duminica trecuta in comuna argeseana Vulturesti. Localnicii isi alegeau noul primar, asa ca s-au grabit sa ia cu asalt sectiile de vot pentru a-si pune stampila cu mentiunea „Votat” in dreptul candidatului preferat.
Liviu Posirca, candidatul sustinut de Partidul Democrat Liberal, a reusit performanta de a obtine peste 54% din voturile electoratului, devenind astfel prim-gospodar al comunei Vulturesti din primul tur de scrutin.Numar record de votanti la sectia de la primarie Din cele trei sectii de votare amenajate in comuna, cea din incinta primariei a fost cea mai aglomerata. Pe de o parte erau alegatorii, veniti in numar mare la vot inca de la primele ore ale diminetii, pe de alta parte erau fortele de ordine, extrem de numeroase si foarte atente ca turul de scrutin sa se desfasoare in perfecta legalitate. Ba mai mult, se poate vorbi si despre un exces de zel al Politiei Arges, care a avut grija sa isi aduca la Vulturesti si oameni de la Criminalistica, dar si cateva radare, care au filmat in permanenta fiecare alegator care intra in sectie sau fiecare masina care trecea prin zona. Ziua in care s-au desfasurat alegerile s-a lasat, intr-un final, cu un numar record de amenzi de circulatie, in special pentru soferii care nu purtau centura de siguranta. Revenind la numarul impresionant de alegatori, va spunem ca la sectia din cadrul Primariei Vulturesti s-au prezentat aproximativ 1100 de persoane,  din cele 1540 aflate pe liste.
Aici, candidatul Posirca a primit peste 60% dintre voturile alegatorilor, intrunind un numar de 724 de voturi valabil exprimate.Candidatul PDL nu a parasit sectia de votarePe toata perioada celor doua saptamani de campanie electorala a fost evident faptul ca lupta se duce, in principal, intre Partidul Democrat Liberal, reprezentat de Liviu Posirca, si Partidul Social Democrat, care l-a numit candidat pe Iulian Ghitulescu, vicele comunei in discutie. Daca Liviu Posirca a preferat sa stea mai tot timpul in sectia de votare din cadrul primariei, in spatiul special amenajat pentru candidati, Ghitescu a mai dat fuga de cateva ori si pe acasa, a mai stat de vorba si cu membrii PSD Arges, veniti si ei in numar mare sa-si sustina reprezentantul.
De altfel, candidatul PSD a fost sigur de reusita inca de la prima ora a diminetii, facand in stanga si in dreapta afirmatii de genul „Eu sigur ies primar”. Imediat dupa desfacerea buletinelor de vot, candidatul PDL a iesit sa isi anunte victoria, acesta fiind ovationat de sustinatori.Vicele Ghitescu n-a obtinut decat 28%Potrivit rezultatelor finale, lupta pentru fotoliul de primar al comunei Vulturesti nu a fost tocmai una acerba. Democrat liberalul Liviu Posirca s-a clasat pe primul loc detasat, intrunind un numar total de 870 de voturi din cele 1603 voturi valabil exprimate.
Pe locul doi, insa la mare distanta de Posirca, a fost vicele pesedist Iulian Ghitescu, acesta obtinand numai 449 de voturi (28%), urmat de Titi Margescu, candidatul UNPR care a obtinut numai 8,67% dintre voturile alegatorilor. Pe locul patru s-a clasat Ion Dumitra de la PRM cu 113 voturi (7,05% ), urmat de Corneliu Popescu de la PNL, cu un numar total de 20 de voturi si un procent de 1,24% .Pe ultimul loc, insa retras din cursa, a fost reprezentantul Partidului Conservator, care nu a intrunit decat 12 voturi favorabile, adica un procent de 0,74% in preferintele votantilor.