Democratul Troy Carter castiga scaunul american din New Orleans

Democratul Troy Carter a castigat alegerile speciale de sambata pentru postul vacant din Camera SUA din Louisiana, invingandu-l pe colegul sau de Senat de stat si punand capat unei confruntari acerbe, intrapartidiste. Carter a invins-o cu usurinta pe Karen Carter Peterson in cursa pentru singurul loc ocupat de democrati din Louisiana in Congres, oferind o victorie partii mai moderate a partidului dupa ce Peterson s-a plantat ferm in tabara progresista.

Locul 2 al districtului – reprezentand un district majoritar – negru centrat in New Orleans si extinzandu-se pe raul Mississippi pana la Baton Rouge – a fost deschis deoarece Richmond a parasit functia la scurt timp dupa ce a castigat alegerile de anul trecut pentru a lucra ca consilier special al presedintelui Joe Biden. Richmond l-a aprobat in cursa pe Carter, fost membru al Consiliului orasului New Orleans.

Peterson, fostul presedinte al Partidului Democrat din Louisiana, ar fi fost prima femeie neagra a statului aleasa in Congres daca ar fi fost aleasa.Perechea de senatori de stat a avut doar diferente de politica modeste pentru a le distinge, iar rasa sa concentrat in principal pe personalitate. Cu toate acestea, Carter a avut sprijinul predecesorului scaunului, Cedric Richmond.

Carter si Peterson au ajuns la turneul de sambata dupa ce s-au clasat in topul celor care au obtinut voturi in randul celor 15 candidati din primarul din martie. Carter a strans mai multi bani in campanie in competitie.

Cei doi senatori de stat au diferit mai mult in stil decat in   substanta, desi Peterson s-a pozitionat ca fiind candidatul mai liberal. Intr-o dezbatere secundara, Peterson s-a descris ca fiind ,,indrazneata si progresista” si dispusa sa ,,scuture lucrurile pentru a face lucrurile”.

Carter este cunoscut mai mult pentru abilitatea si disponibilitatea sa de a lucra peste linii de partid, in timp ce Peterson este mai deschis partizan in abordarea ei. Ea a sugerat ca Carter s-a apropiat de republicani pentru a-i impulsiona campania, in timp ce el a spus ca abordarea dogmatica a lui Peterson i-a afectat capacitatea de a adopta legislatie.

,,Pentru a face lucrurile, trebuie sa trimita pe cineva la Washington care sa construiasca poduri, nu ziduri, care sa poata stabili relatii care sa insemne ceva, nu sa loveasca stanci pentru ca nu te apuci, nu sa scapi minciuni pentru ca esti pierzand “, a spus Carter intr-o dezbatere. “Asculta, am demonstrat disponibilitatea de a lucra cu oamenii.”

Ambii candidati au sustinut o crestere a salariului minim, legalizarea marijuanei de agrement si drepturile de avort. Acestia au sustinut schimbarile in modul in care sunt finantate si abordate agentiile de politie si siguranta publica, desi Peterson a mers mai departe spunand ca sustine o ,,restructurare completa”.

,,Acest sistem nu a fost construit pentru a proteja oamenii negri si maro”, a spus ea. “Nu putem doar sa reformam politia. Trebuie sa ne reimaginam siguranta publica”.

Atat Carter, cat si Peterson au spus ca sustin ideea ,,Medicare pentru toti”. Dar, in timp ce Peterson a adoptat pe deplin trecerea la un plan administrat de guvern, cu un singur platitor, Carter a spus ca ar dori ca oamenii sa aiba optiunea de a pastra acoperirea finantata de angajator.

Peterson a criticat donatiile din campanie pe care Carter le-a primit de la persoane si entitati legate de industria petrolului si gazului. Ea a sustinut ,,justitia de mediu” pentru comunitatile sarace care se confrunta cu riscuri mai mari pentru sanatate din cauza poluarii, una dintre pietrele de temelie ale campaniei sale.

Carter a lovit-o pe Peterson pentru a sugera ca a ajutat la stabilirea programului de extindere Medicaid din Louisiana, care a fost initiat de guvernatorul John Bel Edwards si nu a necesitat nicio legislatie. El a mentionat ca, cand era sefa Partidului Democrat, ea l-a descurajat pe Edwards sa candideze la functia de guvernator.

Peterson a primit sprijinul avocatului drepturilor de vot Stacey Abrams, reprezentantul progresist SUA Alexandria Ocasio-Cortez din New York si primarul LaToya Cantrell din New Orleans, printre altele.

In plus fata de aprobarea lui Richmond, Carter a primit sprijinul liderului democrat al Casei nr. 3 James Clyburn din Carolina de Sud, procurorului districtului New Orleans Jason Williams si al tuturor membrilor negri ai Senatului statului, in afara de Peterson.