Lucruri importante de stiut despre mancarea organica

Deoarece alimentele organice nu sunt produse sau procesate prin utilizarea pesticidelor chimice sau îngrășămintelor chimice, nu conțin elemente de substanțe chimice toxice și nu pot afecta sănătatea umană în moduri dăunătoare. Utilizarea tehnicilor natural funcționează bine pentru a produce produse alimentare finale mai sigure, mai sănătoase și mai prietenoase cu mediul. În plus, hrana sănătoasă înseamnă pur și simplu oameni sănătoși și o hrană mai bună pentru un trai mai bun atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Continutul de antioxidanti

Efectele pozitive ale antioxidanților asupra sănătății generale au fost stabilite într-o serie de studii științifice, în special cele derivate din alimente organice. Acest lucru se datorează faptului că alimentele organice nu conțin substanțe chimice străine care reacționează în mod normal cu vitaminele, compușii organici și mineralele, reducând astfel efectele pozitive esențiale ale antioxidanților din produsele alimentare. Totodata, sunt foarte bune si acele suplimente bio pentru copii.

Ultimele studii sugerează că consumul de alimente organice poate contribui la un aport mai mare de antioxidanți avantajoși din punct de vedere nutrițional și la expunerea limitată la metalele grele. Efectele pozitive ale antioxidanților obținuți din alimente organice includ prevenirea bolilor de inimă, cancerului, problemelor de vedere, îmbătrânirii premature și a defecțiunilor cognitive.

Îmbunătățirea stării inimii

Pășunatul exclusiv pe iarbă naturală crește cantitățile de CLA (acid linoleic conjugat) găsite în produsele de origine animală. Energia solară este bine absorbită de iarba naturală prin fotosinteză și este transformată în cel mai dorit CLA organic de către erbivorele care se hrănesc cu ea. CLA este un acid gras sănătos pentru inimă, cu potențialul de a spori protecția cardiovasculară și se găsește în cantități mai mari în carnea și produsele lactate ale animalelor care au fost pășunate în liber. Afla mai multe accesand realitateamea.ro.

Rezistenta la antibiotice

Oamenii sunt susceptibili la diverse probleme de sănătate și boli și de cele mai multe ori trebuie să ia măsuri de precauție pentru a se asigura că rămân sănătoși. Acest lucru se realizează prin obținerea unei varietăți de vaccinuri și medicamente cu antibiotice atunci când se realizează o nouă tulpină de virus sau bacterii. În mod similar, sursele alimentare neecologice (în special animalele și furajele) folosesc vaccinuri, hormoni de creștere, subproduse animale și antibiotice pentru a trata și hrăni animalele.

Când oamenii consumă produse alimentare neecologice, ei consumă indirect antibiotice, hormoni de creștere și vaccinuri care slăbesc sistemul imunitar din cauza supradozajului cu antibiotice, vaccinuri, hormoni și subproduse animale. Acest lucru poate modifica sistemul imunitar, făcându-i pe oameni incapabili să se apere împotriva bolilor. Avantajul pe care il ofera gama de alimente ecologice este că procesele lor de producție nu implică utilizarea de antibiotice, hormoni de creștere, subproduse animale sau vaccinuri.

Reducerea pesticidelor

Consumul de pesticide chimice este legat de o varietate de boli și tulburări și anume cancere, disfuncții digestive, dureri de cap, ADHD, malformații congenitale, sistem imunitar slăbit și chiar moarte prematură. Alimentele organice nu conțin pesticide și de aceea sunt de preferat pentru a obține o sănătate generală mai bună. Pe cât de mult pesticidele au puterea de a ține anumiți dăunători departe de culturi, ele au și substanțe chimice puternice, cum ar fi organofosforul.

Aceste substanțe chimice sunt nenaturale și sunt compușii minerali care provoacă mai multe anomalii de sănătate la oameni. Organofosforul, de exemplu, este asociat cu diverse tulburări de dezvoltare, cum ar fi ADHD și autismul. Produsele alimentare ecologice oferă, prin urmare, o viață mai sănătoasă, în special pentru copiii care sunt potențial afectați de toxinele pesticide în timpul vârstelor lor de dezvoltare.