Cum sa ii spun fiicei mele ca iubitul ei nu este potrivit?

“Buna ziua,

Numele meu este Amelia si sunt mama unei adolescente de 17 ani. Imi cresc fiica singura, deoarece am decis sa ma despart de sotul meu acum 4 ani.

Stiam ca fiica mea va trece printr-o perioada destul de grea, dupa divort si mai ales acum, odata cu venirea adolescentei. Nu este o fire rebela, insa de curand are un iubit, care nu cred ca este potrivit pentru ea.

Fiica mea este clasa a XI-a la un liceu bun din oras si vreau sa se axeze pe studiu. Isi doreste foarte mult sa faca facultatea de medicina si o voi sprijini in acest sens, asa cum pot.

Este o fata care invata bine, iar iubitul ei este exact contrariul. El nu si-a terminat liceul, este un baiat de cartier, cu 4 ani mai mare decat ea si nu cred ca are o influenta buna asupra ei.

Am stat de vorba si eu cu baiatul, deoarece fiica mea nu are secrete fata de mine si mi-a spus inca de la primele intalniri ca se vede cu cineva.

El pare sa nu aiba foarte multe posibilitati si vise in viata. Nu planifica sa-si termine studiile sau sa mearga la o facultate, nu vrea sa se mute din oras si nu-i vad niciun viitor.

Am vorbit despre aceste lucruri si cu fiica mea, insa ea nu vede lucrurile asa, si spune ca este indragostita de el si ca el este foarte potrivit pentru ea. Se inteleg bine, el se poarta foarte frumos cu ea, insa nu le vad niciun viitor impreuna.

Si nu as vrea ca fiica mea, atunci cand va trebui sa plece la facultate, sa sufere din aceasta cauza. Nu stiu cum sa fac astfel incat sa inteleaga ca el nu este potrivit pentru ea.

Stiu ca “drama” mea nu este la fel mare ca a altor persoane care scriu aceste scrisori, insa pe mine ma macina acest lucru.

Va rog sa-mi dati cateva sfaturi. Sa o las sa-si dea singura seama ca el nu este ok? Sa ii spun baiatului sa o lase in pace? Sa intervin sau nu in relatia lor?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!”