Cum putem îmbunătăți imunitatea? Siropul de cătina, un aliat de nădejde în proces

Iată așadar câteva moduri eficiente prin care poți stimula activitatea sistemului imunitar si beneficiile de care te poți bucura prin consumul de suc de cătina!

Organismul uman este un sistem complex de organe ce lucrează în strânsă legătură pentru a ne asigura, supraviețuirea. Virușii și bacteriile se regăsesc peste tot în jurul nostru și pe absolut orice suprafață de contact, astfel că este în regulă a spune că îmbolnăvirile ne pasc la orice pas. Din fericire, sistemul imunitar al organismului are o capacitate incredibilă de a face față cu brio tuturor provocarilor ce pot apărea. Uneori însă, sistemul imunitar poate fi vunerabil în față unor agenți patogeni, așa cum sunt spre exemplu perioadele aferente tranziției dintre sezoane. În astfel de situații, putem contribui la intărirea sistemului imunitar printr-o alimentație corectă și un stil de viață activ.

Nu mai reprezintă niciun fel de secret faptul că între starea de sănătate și alimențatie există o legătură foarte strânsă, o legatura absolut fascinantă. Vestea bună este aceea că sistemul imunitar poate fi susținut printr-o varietate de moduri, despre care vom discuta în acest material. Iată așadar câteva moduri eficiente prin care poți stimula activitatea sistemului imunitar si beneficiile de care te poți bucura prin consumul de suc de cătina!

Consumul regulat de suc de cătină

Un veritabil aliat al sistemului imunitar este clasicul suc de cătina, adesea denumit și cel mai eficient “vaccin antigripal natural”. Proprietățile benefice ale cătinei au fost recunoscute încă din cele mai vechi timpuri, rămânând un produs popular chiar și în zilele noastre. Cătina conține o cantitate uriașă de vitamina C (chiar și de 10 ori mai multă decât citricele), o substanță mai mult decât benefică sistemului imunitar. Siropul de cătină cu miere este considerat nu doar un deliciu, ci și un veritabil elixir de sănătate grație cumulului de nutrienți pe care îi are în componență.

Activitatea fizică zilnică

Chiar dacă stilul de viață modern ne lasă destul de puțin timp la dispoziție pentru a desfășura activități care ne plac, activitatea fizică ar trebui inclusa în rutina zilnică. Despre beneficiile sportului s-a scris și se va mai scrie mult, având în vedere că reprezintă nu doar o modalitate de recreere, ci și o parte importantă din ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos.  Activitatea fizică regulată poate ajuta semnificativ la menținerea stării de sănătate, de aceea este recomandat zilnic a se desfășura câteva exerciții fizice.

Bun management al stresului

Stresul poate afecta sistemul imunitar, de aceea este important să se găsească modalități de a gestiona stresul. Practici precum yoga, meditația sau respirația profundă pot ajuta la reducerea stresului. Un bun management al stresului este în prezent un lucru mai esențial ca oricând, având în vedere că stilul de viață modern este prin natura sa un generator de oboseală și stres.

Alimentația sănătoasă

Alimentația are o pondere importantă în ceea ce înseamnă starea de sănătate a organismului, însă probabil ca acest lucru nu mai vine ca o noutate pentru nimeni. Consumul de alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți poate ajuta la întărirea sistemului imunitar. Unele alimente care sunt considerate a fi bune pentru sistemul imunitar includ fructe și legume proaspete, nuci și semințe, carne slabă și pește.