Tot ce stie Google despre dvs. si cum sa il eliminati in pasi simpli

Ca Google stocheaza zilnic o multime de informatii despre comportamentul nostru poate suna ca o fictiune stiintifico-fantastica pentru multi, precum „Big Brother” al lui Orwell in 1984. Dar nu, nu este fictiune, fara sa ne dam seama, impartasim o multime de date in schimbul gratuit de servicii.

Ce stie Google despre tine? Motorul de cautare va cunoaste intrebarile frecvente, obtinand interese, pregatire, locatie sau obiceiuri si obiceiuri pana la momentul in care ne conectam, printre altele. De asemenea, aveti acces la informatiile pe care le impartasim, la videoclipurile pe care le urmarim, la jocurile si aplicatiile pe care le folosim si la contactele noastre de telefon si de e-mail, ca sa nu mai vorbim de parolele, conturile si cardurile pe care le oferim in mod normal.

Si va oferim acces la toate aceste informatii atunci cand acceptam termenii si conditiile lor de utilizare: „Cand utilizati serviciile noastre, ne oferiti informatiile dvs.”. Din fericire, nu este imposibil sa stergi toate aceste date pe care Google le stocheaza despre tine.

Poti accesa toate informatiile pe care Google le stie despre tine?

Doriti sa verificati tot ce este capabil sa stocheze Google despre dvs.? Iata cum sa priviti activitatea web care este stocata zilnic. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va accesati contul personal Google si sa faceti clic pe Activitatea mea.

Odata ce vezi aici vei putea investiga aproape practic tot ce ai cautat din orice serviciu Google: site-uri web, imagini, harti, videoclipuri YouTube etc. Dar nu va panicati, toate aceste informatii pot fi eliminate, fie prin cautare, fie prin lot.

Cum sa stergi tot ce stie Google despre tine?

Prin intermediul paginii „Activitatea mea” putem sterge activitatea pe care Google o inregistreaza de fiecare data cand efectuam o cautare pe Google in timp ce suntem conectati la un cont sau miscarile care se fac pentru a citi mail-ul Gmail.

Google ne permite sa filtram informatiile in mai multe moduri si astfel sa stergem cautarile pe care nu dorim sa fie inregistrate:

  • Puteti cauta o anumita pagina datorita lupei.
  • Puteti filtra dupa data si puteti sterge anumite intervale la alegerea noastra.
  • In cele din urma, putem alege sa eliminam toate cautarile. Pentru a face acest lucru, este la fel de usor ca sa faceti clic pe „Stergeti dupa activitate” din lista din stanga ecranului. Selectam „Intotdeauna” si „Toate produsele”. Vom sterge totul definitiv cand apasam „Sterge”.

Cand facem acest lucru, va aparea un avertisment Google cu posibilele repercusiuni pe care le poate avea stergerea istoricului, dar trebuie sa avem in vedere ca nu va afecta functionarea normala a contului Google si a aplicatiilor acestuia.

Cum sa stergeti informatiile pe care Google le ofera agentilor de publicitate despre dvs

Google nu stie prea multe despre dvs., dar il poate impartasi si cu terte parti pentru avantaje comerciale. Prin intermediul contului nostru avem acces si pentru a afla ce informatii le transmite Google agentilor de publicitate.

Din contul Google din coloana „Informatii personale si confidentialitate” gasim optiunea „Setari anunturi”, in interior vom gasi optiunea „Gestionati setarile anunturilor” unde vom face clic.

Pe aceasta pagina va aparea optiunea „Controlati anunturile cu sesiune inchisa”, care ne va redirectiona catre daca vrem sa primim anunturi cu interesele dvs. activate sau dezactivate (nu exista nicio optiune de a nu primi publicitate). Aici ne spune ca este mai bine sa primim reclame in functie de interesele noastre, dar aceasta este o optiune pe care o putem spune.

Eliminati locatiile Google din istoric

Cand folosim un dispozitiv Android, Google inregistreaza automat locurile care au fost vizitate pentru a obtine mai multe informatii utile in cautari, de exemplu. Creand astfel o harta privata a locurilor pe care le-am vizitat cu dispozitivul nostru.

In meniul Map App, gasim Istoricul care ne va directiona catre „Activitatea mea”. Odata inauntru, faceti clic pe „Controale activitatii contului dvs.” In „Istoricul locatiilor” pe care il putem activa sau dezactiva, daca gestionam contul putem vedea toata activitatea noastra si stergem istoricul daca dorim.