Cateva remedii naturiste pentru constipatia la pisici!

Pisicutele crescute in casa pot suferi de constipatie. Absenta activitatii fizice si a unei variatii alimentare, specifice felinelor salbatice, favorizeaza tulburari de tranzit intestinal. Din fericire, acestea se trateaza usor. Iata cateva remedii naturiste pentru constipatia la pisici!

Fibre

Alimentele bogate in fibre asigura un tranzit intestinal fara probleme. Pulpa de dovleac, semintele de in, cerealele si taratele psyllium sunt cele mai recomandate. Ii poti oferi aceste alimente pisicutei tale (amestecate bineinteles cu mancarea ei umeda) atunci cand este constipata.

Lapte

Nu este indicat sa ii oferi pisicutei tale lactate in mod normal, insa daca este constipata, 1-2 lingurite de lapte pe zi nu ii vor face rau. In mod normal, laptele cauzeaza diareea la pisici, insa in cazul constipatiei, regleaza tranzitul.

Activitate fizica

Fara un exercitiu zilnic, pisica ta va avea un metabolism mai lent si este posibil sa sufere de diferite probleme, inclusiv constipatie sau obezitate. Pentru a preveni aceste boli este de ajuns sa te joci cu pisicuta ta in fiecare zi, macar 20 de minute.

Apa

Orice pisicuta ar trebui sa aiba la discretie apa proaspata, deoarece consumul insuficient de lichide favorizeaza constipatia. Daca felina nu vrea sa bea mai multa apa, suplimenteaza-i portia de mancare umeda, care ii furnizeaza un plus de lichide.

Vaselina

Aceasta actioneaza ca  un laxativ puternic, fara a afecta starea de sanatate a pisicutei, daca ai grija la doza. Amesteca in mancarea umeda 2-3 picaturi de vaselina (nu mai mult de 1/3 lingurita) si nu depasi aceasta cantitate zilnica. Tratamentul se urmeaza doar 2 zile, deoarece administrarea de vaselina pentru mai mult timp ii poate cauza probleme de sanatate pisicutei.

Medic

Daca niciun sfat de mai sus nu ajuta, iar pisicuta ta este deja constipata de 3-4 zile, este bine sa o duci la medicul veterinar. Acesta iti va recomanda un tratament medicamentos, mult mai puternic decat orice tratament naturist.