Rasturnare de situatie: Cine e JURNALISTUL care a intors armele impotriva Elenei Udrea și PDL?

Cu toate ca pana in prezent a fost una dintre cele mai inversunate aparatoare ale regimului dictatorial al lui Traian Basescu, Andreea Pora a lansat un atac extrem de aprig la adresa Elenei Udrea, dar nu l-a omis nici pe protectorul acesteia de la Cotroceni.

Principalul motiv al afirmatiilor a fost reprezentat de excluderea lui Cristian Preda din partid, initiativa a carei principal artizan a fost chiar fosta blonda prezidentiala. Udrea a fost tinta unui atac incredibil de dur si imposibil de preconizat pana aseara.

Prin intermediul unui editorial publicat in revista 22, Andreea Pora catalogheaza excluderea lui Cristian Preda din PDL drept “incununarea politicii subrede, eminamente oportuniste, fara vreo farama de viziune si onestitate, consecinta sirului supid de gafe facute de Elena Udrea in Bucuresti.

Doamna poate deja sa strige triumfatoare: “v-am ciuruit!“, adauga Pora in editorial.

Demonstrand inca o data caracterul cu inclinatii spre tradare al apropiatilor puterii, Andreea Pora, notorie pentru sustinerea prezentata fata de regimul Basescu-Udrea, o numeste pe cea din urma “colivareasa PDL” si continua acuzele: “Intreaga conducere a PDL este dominata de antiintelectualism, de tipologia Prigoana-Udrea-Olteanu-Blaga, baronii sub a caror greutate moare strivita orice urma de reforma si modernism.

Pora se intreaba ironic – “Vreo mirare?” si adauga: “Nu. Inca de la bun inceput, tinerii reformisti au fost vazuti cu ochi rai, impusi de Basescu, prea idealisti, principiali si onesti pentru gustul baronilor si baroneselor“, mai precizeaza Andreea Pora.

Fostei ministrese nu i-au fost uitate nici declaratiile din ultima perioada, mai ales pe cea la care a dat dovada de foarte multa aroganta, comparandu-se cu Margaret Thatcher.

Cu egoul umflat pana la a se inchipui o Margaret Tatcher a Romaniei, avida de putere, in goana dupa notorietate, cu gesturi excesive si incapabila sa inteleaga constrangerile unei pozitii oficiale, cu un mariaj si niste relatii nepotrivite cu banul public, Elena Udrea a devenit de neoprit si de necontrolat. Cu parfumul sau de clientelism, bugetul labartat de la Ministerul Dezvoltarii, tenacitatea si ostentatia confruntarii, Elena Udrea a ajuns sa fie cel mai detestat membru al Cabinetului Boc, dar si al PDL“, afirma jurnalista.

Cu un subtil sentiment de invidie, Andreea Pora se declara dezgustata de sustinerea pe care Traian Basescu i-o arata constant Elenei Udrea:

Anarhia organizatorica din PDL, dominatia exercitata de la Congres incoace de noua tripleta Udrea-Anastase-Oltean, plecarea lui Frunzaverde cu toata filiala si un intreg cortegiu de primari, pierderea majoritatii la Senat, toate sunt consecinta directa a incapacitatii lui Emil Boc de a gestiona partidul. A puterii excesive detinute de Elena Udrea prin sustinerea acordata continuu de Traian Basescu“.

In aceste conditii in care una dintre cele mai vehemente sustinatoare ale puterii lanseaza atacuri extrem de dure la adresa Elenei Udrea, este imposibil sa nu apara intrebarea in legatura cu nivelul degradarii la care mai poate ajunge actualul regim.