Nadia Comaneci: “ La 46 de ani, sunt o super mamica”

La doi ani dupa ce a devenit mama, Nadia Comaneci se simte ca in tinerete. „Nu am de ce sa-mi fac griji pentru ca la 46 de ani am un copil de doar doi ani. Sunt o super mamica pentru Dylan si el va avea parte de tot ceea ce isi doreste”, a declarat „Zeita de la Montreal” pentru revista „Hello”.

Casatorita cu un alt fost gimnast de performanta, americanul Bart Connor, Nadia spune ca ii prieste viata de familie. Fosta campioana a adaugat ca nu si-a imaginat viata fara un copil si ca s-a straduit sa ramana insarcinata.

„A fost visul meu. Nu ma tem de varsta pentru ca am tot ce vreau, am facut sport si stiu ceea ce trebuie sa fac pentru a ma mentine in forma. Cand aud chestii de genul ca sunt prea batrana pentru a fi mama ma pufneste rasul”, a mai adaugat romanca.

Si-a dorit foarte mult sa devina mama. Pentru acest lucru a mers de trei ori la o clinica de specialitate, facand vizite regulate la fiecare trei luni. Nadia spune ca au fost necesare aceste consultatii pentru a se stabili daca este sau nu gravida. „Toata lumea s-a minunat de ceea ce a realizat Nadia. Atat in cariera, cat si in viata. Nu numai ca a fost o gimnasta de talie mondiala, dar este si o mama superba”, a completat Bela Karoly, fostul sau antrenor.

CEAUSESCU I-A INTERZIS SA PLECE DIN TARA

Nadia Comaneci a adaugat pentru publicatia de peste Ocean ca fostul dictator Nicolae Ceausescu i-a interzis sa paraseasca Romania in vremurile in care acesta era la putere. „Acum am parte de o viata linistita, nu ca acum 20 de ani cand aveam restrictii”, spune Nadia.

Fosta mare campioana a spus ca inainte de 1989 se simtea „mereu pazita”. Nadia a completat pentru „Hello”: „Ma simteam chiar si amenintata uneori si nu stiam ce sa fac. Cred ca orice roman care iesea din tara in acele vremuri era supravegheat de securitate.

Am avut interdictie sa parasesc Romania si au fost momente cand nu mai stiam ce sa fac”, a precizat Nadia. In 1989, Nadia s-a decis sa fuga din tara impreuna cu un grup de romani, care au ales sa plece pe ascuns prin Ungaria.

„Am plecat la miezul noptii si am fost nevoita sa merg cu greu prin zapada, timp de sase ore, pentru a scapa de regimul comunist. In cele din urma am ajuns in Austria, iar de acolo in SUA. Stiu ca viata mea este o poveste extraordinara. Tot ceea ce am reusit, am reusit numai prin puterile mele, iar faptul ca am acum o familie si liniste este perfect”, a incheiat Nadia.

Cand m-am reintors in Romania, dupa Olimpiada din 1980 de la Moscova, am fost foarte suparata deoarece mi s-a spus ca nu mai pot calatori din nou in afara tarii.

Nadia Comaneci

Data nasterii: 12.11.1961

Locul nasterii: Onesti

Performante: medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976 (individual compus, paralele, barna), la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980 (barna si sol) si medaliata cu argint in 1976 pe echipe si in 1980 la individual compus si pe echipe.