Doua zodii fixe – Taur si Varsator

Asa cum am aflat in materialul de saptamana trecuta, cele 12 zodii care compun un horoscop european pot fi clasificate dupa calitati, elemente, sau polaritate. In urmatoarele trei materiale vom vedea pe larg ce diferentiaza zodiile fixe, cardinale si mutabile si care sunt principalele trasaturi ale oamenilor nascuti intr-o astfel de zodie.

Articolul de saptamana aceasta va prezinta detaliat calitatile dar si defectele a doua din cele patru zodii fixe ale horoscopului european – Taur, Leu, Scorpion si Varsator.

Zodia Taur cuprinde toate persoanele care s-au nascut in perioada 21 aprilie – 21 mai. Taurul este guvernat de planeta Venus care simbolizeaza arta, armonia, afectivitatea, relatiile si dragostea, confrom unui articol al Asociatiei de Metafizica Geea Life din Timisoara. Planeta Venus este cel mai stralucitor corp ceresc dupa Soare si Luna si poate fi vazuta atat la rasarit cat si la apus. Aceasta simbolizeaza dorinta de afectivitate, bunastarea, iar intr-o harta masculina arata armonia fizica, frumusetea dar si amantele.

Din punct de vedere medical, Venus guverneaza ceafa, gatul, laringele, limba si simtul gustativ, ceea ce la da nativilor, de cele mai multe ori, o voce placuta si ii face gurmanzi. De asemenea, nativii guvernati de Venus, atat Taurii cat si Balantele, au inclinatii artistice, sunt sociabili, generosi si romantici. Ca trasaturi negative putem numi incapatanarea, orgoliul si lenea. Totusi, nu uitati sa tineti cont de ascendent.

De exemplu, un nativ Taur cu ascendent in Leu va avea nevoie constanta de atentie , va fi orgolios si va face aproape orice pentru a iesi in fata, in timp ce isi va scoate in evidenta colectiile de arta, luxul de care este inconjurat si portofelul generos. In acelasi timp, un Taur cu ascendent in Fecioara va fi muncitor, fixist, ipohondru si va avea o combinatie ciudata de timididate cu un grad sporit de sociabilitate.

In mod traditional, Taurul este pragmatic, rabdator si calm – doua calitati care depind de pozitia lui Marte in astrograma personala – egoist, gelos, posesiv, pasiv, dar si fidel si tenace. Este muncitor, isi urmareste bine scopul si este genul de persoana care sta mult peste program in cazul in care nu si-a terminat munca.  Un Taur ia decizii dupa un proces indelungat de gandire, nu este impulsiv si de cele mai multe ori isi va chestiona si pisica in cautarea unui raspuns.

Printre profesiile despre care se spune ca ajuta un Taur sa atinga culmile succesului se numara si economist, bancher, contabil si cam tot ce are legatura cu banii, dar si ocupatii artistice precum arhitect, decorator, creator de moda si estetician.

Varsatorul este o zodie masculina de aer si cuprinde intervalul 20 ianuarie – 18 februarie. Varsatorul este dominat de planeta Uranus, care reprezinta noul si tot ce are legatura cu schimbarea. De aceea, cei nascuti in zodia Varsatorului au de cele mai multe ori idei neobisnuite, sunt excentrici, liberi, moderni si nu suporta constrangerile.  Fiind si zodii de aer, sunt considerati libertini si intr-o continua schimbare.

Guvernatorul zodiei, Saturn, este planeta momentului si a modei timpului, a originalitatii, a stiintei, a spiritului de rebeliune si a schimbarii. Astfel, Varsatorii vor avea o personalitate puternica, vor fi interesati de calatorii si vor risca de foarte multe ori si in general vor fi ori comunicativi si sociabili, ori introvertiti si opaci.

De cele mai multe ori Varsatorii vor fi aerieni, vor avea o lume a lor launtrica si ideala, dar si o viziune proprie despre realitate, nu foarte ancorata in cotidian.

Zodia Varsatorului corespunde piciorelor – de astfel si o zona erogena importanta a nativilor – gleznelor si sangelui, iar profesiile cele mai potrivite sunt cele ce tin de aviatie, stiinta si tehnologie, dar si mass-media, cinematografie sau organizatii umanitare.

Va asteptam miercurea viitoare cu un nou material care va vorbi despre celelalte doua zodii fixe, Leu si Scorpion.