“Sala de lectura”, paradisul simturilor

Pe Calea Victoriei, la numarul 126, se afla o alta lume. Scarile circulare ale cladirii vechi sunt un fel de “vrej de fasole”, o punte catre un loc ce pare inchipuit.

Despre “Sala de lectura”, mica ceainarie de la Teatrul Act, care anunta de la inceput ca nu poate gazdui grupuri mai mari de cinci persoane, s-ar putea spune fara indoiala ca este un paradis al simturilor.

Inauntru nu se fumeaza. Nici n-ar fi placut ca mirosul de ceai sa fie imbacsit de cel de tutun. In schimb, incaperile localului miros a caramel, miere, ciocolata, ceai verde si multe altele.

Intr-un cadru intim, “ca intre prieteni”, sunt asezate cateva fotolii si canapele, masute joase de lemn brun inchis, o biblioteca si rafturile cu dulceata de casa. Dar cel mai interesant este pianul de la intrare, ale carui acorduri patrund in toate colturile localului si ale sufletului ascultatorilor.

Ce puteti servi? Bere fara alcool, espresso, apa plata, la capitolul “bauturi traditionale”, care se regasesc in orice meniu. Dar ceaiurile oferite de “Sala de lectura” iti imbata atat gustul cat si mirosul cu fel de fel de sortimente dulci, acrisoare, orientale sau mai cunoscute.  Ceaiuri de fructe, de caramel, cu cacao si vanilie, ceai verde, negru si rosu in diverse combinatii. Tot ce trebuie sa faceti este sa reusiti sa alegeti un sortiment.

Ceaiurile au 500 de mililitri si costa 10-12, iar pe langa ibricul fierbinte veti primi o cescuta asortata si zahar sau miere, dupa preferinta. Le puteti degusta cu prajiturele de casa, la 4 lei portia.

In timp ce savurati un ceai si o conversatie placuta, puteti asculta un recital de pian, vioara sau un concert de jazz. De asemenea, ceainaria gazduieste si diverse expozitii,  de grafica, gravura sau desen.

Astazi, duminica, 21 martie, “Sala de lectura” va invita la o seara de pian cu Alexandru Virgil Raileanu, incepand cu ora 19:00. De asemenea, intre 15 martie si 14 aprilie, ceainaria gazduieste expozitia de grafica “URME”, a artistului plastic Lidia Alina Nicolae.

“Sala de lectura” este deschisa de luni pana duminica, intre orele  15:00 si 23:00.