Destinatii de vacanta infricosatoare

Cei mai multi dintre noi preferam vacantele linistite, unde sa ne relaxam si sa uitam de toate grijile cotidiene. Dar sunt unii oameni carora le plac la nebunie aventurile neobisnuite si cauta destinatii de vacanta care mai de care mai ciudate. Iata cateva destinatii de vacanta infricosatoare menite sa iti faca pielea de gaina si sa ai parte de niste experiente de neuitat:

Turnul Londrei este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Londra, datorita arhitecturii, dar si a povestilor legate de acesta. Este cea mai veche constructie din orasul englez, se afla pe partea nordica a Tamisei si, desi constructia ei a fost inceputa de Wilhelm Cuceritorul si apoi continuata de Wilhelm al II-lea, aspectul de astazi ii este datorat lui Henric al VIII-lea. A avut mai multe intrebuintari de-a lungul timpului, insa cea mai cunoscuta a fost inchisoarea, in care si-au pierdut viata personaje ca Thomas Becket, arhiepiscopul de Canterbury, dar si Anna Boleyn, a doua sotie a regelui. Legendele locale spun ca noaptea se pot auzi sau chiar vedea spiritele oamenilor omorati aici si in special spiritul Annei Boleyn, care nu-si gaseste linistea. Chiar daca aparent nu este ceva ce sa te sperie, povestile care circula fac din Turnul Londrei o destinatie de vacanta infricosatoare.

Hotelul Stanley din Colorado, Statele Unite ale Americii, primeste in fiecare zi sute sau chiar mii de turisti, atrasi de legendele care circula despre acest loc. Aici s-a filmat ecranizarea cunoscutei carti The Shining, scrisa de Stephen King si avandu-l in rolul principal pe Jack Nicholson. Este o destinatie de vacanta infricosatoare pentru ca cei mai multi turisti vin ca sa se convinga daca povestile conform carora hotelul este bantuit sunt adevarate. Se pare ca in sala de bal se petrec cele mai stranii lucruri, angajatii povestind ca au auzit de mai multe ori muzica si petreceri in plina desfasurare, dar cand s-au dus sa vada ce se intampla sala era goala. Mai multi turisti au spus ca au auzit pe cineva cantand la pian, iar angajatii cred ca este vorba de spiritul sotiei celui care a inaugurat hotelul, pentru ca era o talentata pianista. De asemenea, au fost reportate mai multe furturi pentru care vina a fost data pe diverse spirite, iar turistii au spus ca au vazut fantome in mijlocul noptii, stand pur si simplu in camera si uitandu-se la ei.

O alta destinatie de vacanta infricosatoare se afla tot in America. Este vorba de o pensiune amenajata in casa unei celebre criminale pe nume Lizzie Borden. Aceasta a trait intre anii 1860 si 1927 si si-a omorat mama si tatal vitreg cu sange rece, folosindu-se de o toporisca. Cazul a facut mare valva in acea perioada, iar astazi turistii sunt asteptati chiar in casa in care cele doua crime au avut loc. Unii din cei care au fost deja aici au povestit cum ar fi vazut atat fantomele parintilor, cat si fantoma lui Lizzie. Oricum ar fi, este clar ca numai faptul de a dormi intr-o casa in care au avut loc niste crime sangeroase iti da fiori pe sira spinarii.

Cei care ajung in capitala Frantei au posibilitatea de a vizita un loc de-a dreptul infricosator – Catacombele din Paris. Sute de mii de oameni vin aici in fiecare an, in aceste tuneluri subterane ale “orasului luminilor”, cum mai este numit Parisul, sa vada scheletele a aproximativ 6 milioane de morti. Din cauza faptului ca nu mai aveau loc in cimitire sa-si ingroape mortii, parizienii au hotarat, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, sa mute scheletele in catacombele de sub oras. Nu este un loc potrivit pentru oricine, pentru ca pot sa apara stari de lesin sau de greata, aerul subtiindu-se incetul cu incetul. Mai mult, peretii sunt plini de cranii si de oase, o imagine nu tocmai potrivita pentru cei care sufera cu inima sau sunt mai slab de ingeri.

O alta destinatie de vacanta infricosatoare este reprezentata de Cernobil. O parte din oras este deschisa publicului si au fost luate mai multe masuri de precautie, mai ales ca inca nu au disparut efectele tragediei din 1986. Nu se viziteaza fara ghid, care de fapt sunt angajati sa aiba grija ca oamenii sa nu intre in zone unde nivelul de radiatii este mult prea mare si ii poate pune in pericol. Chiar si in timpul vizitei acest ghid are in permanenta un aparat de masurat radiatiile cu el, iar turistii trec printr-o zona de verificare atunci cand pleaca, pentru ca cei de aici sa fie siguri ca nu au fost infectati. Imaginea zonei este cutremuratoare – nu mai exista iarba, iar totul este lasat asa cum era in 1986, cand oamenii au fost evacuati. Turistii vor gasi manuale si caiete pe bancile scolilor, case parasite, papusi si alte obiecte personale pe ici, pe colo. Este o atmosfera dezolanta, dar in acelasi timp este o experienta pe care nu ai cum sa o uiti.

In Scotia se afla Mary King’s Close, o destinatie de vacanta infricosatoare sub forma unei infundaturi din zona orasului vechi din Edinburgh. Locul este cunoscut pentru faptul ca in timpurile in care ciuma pusese stapanire pe oras, primarii si cei care il guvernau inchideau aici victimele si le lasau sa moara si din cauza bolii, dar si de foame, sperand ca astfel vor impiedica raspandirea ciumei printre ceilalti locuitori. Din 2003 a intrat intr-un circuit istoric si atrage multi curiosi care aud diverse legende despre cei care au murit aici, dar si povesti legate de fantome sau crime. Unii chiar spun ca erau atinsi pe picioare de fantome in timp ce mergeau.