Tot ce trebuie sa stii despre decolorarea parului!

Atunci cand vrei sa iti deschizi foarte mult culoarea parului, va trebui sa apelezi la decolorant. Sa vedem ce spun specialistii despre decolorarea parului!

Depinde foarte mult de culoarea pe care o ai

Rezultatele decolorarii depind foarte mult de culoarea parului tau inainte de operatiune. Daca ai parul vopsit intr-o nuanta inchisa, atunci decolorarea va fi mai usoara, de pana la trei tonuri. In cazul in care parul tau nu a mai fost vopsit, decolorarea va avea un efect mai bun, deoarece substantele chimice din decolorant vor actiona mai puternic asupra culorii naturale a parului. Daca ai parul deschis si vrei sa il mai deschizi cateva tonuri, specialistii recomanda vopsirea, si nu decolorarea, deoarece dauneaza destul de mult parului.

Este agresiva cu parul tau

Decolorarea nu este o solutie pe care sa o folosesti luna de luna, ca o vopsea. De fapt, ingredientele chimice din compozitie sunt mult mai puternice, putand sa iti afecteze atat scalpul, cat si firul de par. Daca nu este ingrijit cum trebuie, parul tau va deveni mai casant si fragil dupa o decolorare.

Nu incerca asta acasa

Chiar daca exista pe piata pudre decolorante, incearca sa nu faci asta acasa. Parul tau are nevoie de o anumita concentratie de decolorant, iar tu nu esti specialista in domeniu. Lasa-te pe mana cuiva care a mai lucrat cu decolorant si nu iti pune in pericol frumusetea parului.

Fara tratamente chimice

In cazul in care ti-ai facut permanent sau ti-ai indreptat chimic parul, va trebui sa astepti cel putin 2 saptamani inainte de decolorare. In acest fel parul tau nu va avea atat de mult de suferit.

Dupa decolorare

Dupa decolorare va trebui sa ai mai multa grija de parul tau. Aplica de fiecare data balsam si masca si ai grija ca firul de par sa fie mereu hidratat.