De ce sunt anumite CV-uri respinse?

In procesul de recrutare unele dintre CV-uri trec in etapele urmatoare, iar altele sunt respinse. Sa vedem de ce tine cont un recrutor atunci cand analizeaza CV-urile!

Primele impresii

Primele impresii sunt esentiale in alegerea CV-ului. Daca CV-ul nu atrage atentia recruterului in primele 20 de secunde, sansele ca acesta sa treaca mai departe sunt minime. De aceea este recomandat sa scrii experienta profesionala la inceputul CV-ului, inainte de educatie sau hobby-uri.

Lungimea CV-ului

Pentru ca un CV sa fie usor de parcurs cu vederea nu trebuie sa aiba mai mult de 3 pagini. In cazul in care CV-ul tau este mai mare de atat, incearca sa vezi daca nu cumva ai pus prea multe informati in acesta. Daca vorbim de un post de entry sau middle level, un CV de 2-3 pagini este suficient. Pentru pozitiile de top management se poate realiza un CV mai lung, chiar si de 4-5 pagini.

Prea putine sau prea multe informatii

Trebuie sa gasesti un echilibru al informatiilor. Daca sunt trecute prea putine informatii, recruterul va avea impresia ca nu ai experienta si ca nu esti potrivit pentru job. Daca sunt trecute prea multe informatii, este posibil ca recrutorul sa creada ca esti prea experimentat sau sa se plictiseasca citind CV-ul tau.

Prezentarea

Prezentarea CV-ului este un alt factor foarte important de care tine cont orice recrutor. Ai grija ca CV-ul tau sa nu aiba greseli gramaticale si sa fie frumos asezat in pagina.

Vorbeste despre realizarile tale

Angajatorul, atunci cand se uita pentru prima data pe CV-uri, trebuie sa gaseasca un motiv pentru care sa te cheme la un eventual interviu. Adica trebuie sa ii atragi atentia! Acest lucru il poti face prezentad cele mai bune rezultate in primele paragrafe ale CV-ului.