Ghid util – cum alegi un frigider pentru nevoile tale

 Frigidere simple, mici, combine frigorofoce no frost (nu se formeaza gheata pe pereti), frigidere cu dispenser de apa, combine care fac si cuburi de gheata, congelatoare, racitoare pentru vinuri, nenumarate electrocasnice al caror rol este sa rpseasca, sa congeleze sau sa mentina alimentele reci sunt acum de gasit in orice magazin online de profil.

Daca intram intr-unul cu gandul sa achizitionam unul, vom vedea ca alegerea nu este chiar una dintre cele mai simple. Modelul, culoarea, dimensiunile, functiile si, nu in ultimul rand pretul, sunt elementele de care trebuie sa tinem cont. 

Cum il alegem

La alegerea unui frigider, ca si a oricaror alte electrocasnice, concura foarte multi factori. Pentru o familie cu doar doi membri, frigiderul nu trebuie sa fie foarte mare. Alimentele, chiar si cele congelate, nu pot fi mentinute foarte mult timp inainte de a fi consumate. O combina (frigider+congelator) este cea mai buna solutie. Cat despre cum este impartit in interior, acest aspect depinde de preferintele fiecaruia. Exista frigidere care, cum spuneam, au rezervor de apa (unele au chiar racord permanent la apa) si sunt prevazute cu un robinet care da posibilitatea sa avem apa rece instant, altele au un raft separat pentru cutii de bere si sucuri, altele au incorporata si masina de facut cuburi de gheata (tot cu rezervor sau racord la apa), mai toate au rafturi pentru sticle, cutii pentru legume si fructe proaspete si rafturi mari, de dimensiuni reglabile. Magazelo este un magazin online pentru casa ta unde poti gasi o varietate de frigidere, masini de spalat si alte electronice si electrocasnice indispensabile dintr-o gospodarie.

Dimenesiunea frigiderului depinde si de locul in care il vom pozitiona. Frigiderul nu trebuie sa stea lipit de perete, o marja de 10-15 cm intre spatele acestuia si perete e bine sa ramana libera, deci tine cont de aceasta atunci cand faci masuratorile. De asemenea, tine cont ca usa trebuie sa aiba loc sa se deschida fara a se lovi de alte mobile. Soarele nu trebuie sa bata direct pe frigider, intocmai ca si la cuptor. Pentru familiile numeroase sunt de gasit frigidere cu doua, sau chiar patru usi (side by side, pentru ca usile se deschid spre ambele laterale), care sunt aproape de doua ori mai late decat cele obisnuite.

Consumul

Nu alege niciodata frigiderele din categoriile de consum de la B in jos. Chiar daca pretul de achizitie este mai mic, se va compensa cu valoarea facturii lunare. Firmele producatoare, in lupta lor pentru reducerea emisiilor de gaze toxice, au inventat chiar si clasele economice A+ si A++, pentru electrocasnice care consuma foarte putin.

Alte facilitati

Cea mai mare realizare este tehnologia no frost, care a fost adoptata de toti marii producatori de frigidere. De ce este buna? Pentrui ca, neformandu-se gheata in interiorul frigiderului, acesta se curata mai usor si noxele, mirosurile pe care gheata le incorporeaza si le mentine nu mai sunt stocate in stare solida. Exista inovatii care capata din ce in ce mai mult teren, cum ar fi aceea a usilor separate pentru diferite sectiuni din frigider (side by side).

De asemenea, este posibil un acces separat la sertarele cu fructe proaspete, pentru a evita deschiderea usii intregului frigider doar pentru o piersica rece. Exista oferte si de frigidere cu usa transparenta, pentru cei care deschid frigiderul si incearca sa aleaga dintre multele rafturi, ce anume sa manance.

Unde il asezam

Pentru ca majoritatea frigiderelor au un zgomot de fond din cauza compresorului, cel mai bine este ca acesta sa fie pozitionat in bucatarii sau pe holuri. De asemenea, sa tinem cont ca frigiderul nu trebuie sa stea langa aragaz sau cuptor.