Ce este de fapt celulita si cum scapam de ea!

Celulita este reprezentata de celulele adipoase depuse in diverse parti ale corpului. De cele mai multe ori, celulita isi face simtita prezenta la nivelul coapselor si feselor, dar si pe brate sau abdomen. Sa vedem ce este celulita si cum scapam de ea!

Tesuturile de colagen din anumite parti ale corpului au forma fagurelui de albine si nu se incruciseaza, ca in alte parti ale corpului. Astfel, tesuturile alveolare se umplu cu depuneri de grasime si toxine, care ridica pielea si o intind. Acest lucru duce la intinderea colagenului si la impiedicarea miscarii fluidelor. Hormonii care elimina grasimea din corp nu mai pot ajunge la aceste celule si astfel ia nastere celulita.

In timp, peretii celulelor devin mai grosi si tari, lucru care ingreuneaza si mai mult eliminarea grasimilor. De aceea este atat de greu sa scapam de celulita. Aspectul celulitei este unul de coaja de portocala, si in functie de gravitatea acesteia, sunt 3 tipuri de celulita:

  • cea fibroasa, dura la atingere, violacee si dureroasa la atingere. Pentru acest tip de celulita specialistii recomanda alergarea, baile cu bule de aer si masajul mecanic;
  • celulita apoasa, moale la atingere si care provoaca senzatia de picioare grele. De cele mai multe ori, acest tip de celulita este cauzat de problemele circulatorii si de sedentarism, tratandu-se prin masaj mecanic, electrostimulare, drenaj limfatic, inot si creme anticelulitice;
  • celulita adipoasa, moale si nedureroasa la atingere. Se depune in special pe coapse si fese si se datoreaza unui exces de grasime in alimentatie si a lipsei de miscare. Este tipul de celulita care se trateaza cel mai usor, prin masaj si creme anticelulitice.

Trebuie sa stii ca alimentatia joaca un rol esential in aparitia celulitei, in special la persoanele care nu au probleme de greutate. Excesul de zahar, grasimi si sare favorizeaza formarea celulelor adipoase si retentia de apa.

Alimentatia ta de baza trebuie sa fie formata din fructe si legume, carne slaba de peste sau curcan, cereale si lactate. Mare grija si la gustarile dintre mese, deoarece produsele din comert te pot pacali!

Anumite ceaiuri ajuta la eliminarea toxinelor din organism si chiar sunt recomandate in lupta cu celulita. Cel mai bun exemplu este ceaiul verde, care contine substante ce te vor ajuta sa diminuezi celulita.

Sportul este si el un factor important daca vrei sa arati bine si sa elimini celulita. Alergarea si inotul sunt cele mai bune forme de miscare la care poti apela atunci cand vrei sa iti tonifiezi corpul.

Nu uita ca trebuie sa combini mai multe metode de eliminare a celulitei pentru ca efectul sa fie simtit. Combina alimentatia sanatoasa cu exercitiile fizice de 3 ori pe saptamana si cu masaje si creme anticelulitice.