De ce e bine sa ne incepem ziua cu sport?

Chiar daca incepi programul la ora 9 dimineata, este bine sa iti incepi ziua cu cateva exercitii fizice. Fie ca alegi sa pleci la o sala dis de dimineata, fie ca iti faci exercitiile acasa, iata de ce este bine sa ne incepem ziua cu sport!

Vei avea un abdomen perfect

Studiile din America au scos la iveala un lucru inedit: cei care faceau sport de dimineata aveau un abdomen mult mai bine lucrat si conturat. Si motivul pare a fi simplu: dimineata nu te-ai confruntat inca cu problemele de la serviciu si ai mai multa energie pentru a duce la capat orice program de exercitii.

Vei rezista mai mult tentatiilor culinare

Tot un studiu a ajuns la concluzia ca persoanele care fac sport de dimineata vor rezista mai mult tentatiilor dulci de la birou. Exercitiile intense iti diminueaza pofta de mancare!

Vei fi mai eficienta la locul de munca

Managerul iti cere sa fii mai organizata si eficienta? Nimic mai simplu, mai ales daca te vei apuca de sport inainte de a merge la serviciu. Petrecerea diminetii la sala de sport iti ofera ocazia de a iti organiza mai bine ziua si de a fi mai eficienta, mai ales in prima parte a zilei.

Vei fi mai fericita

Stim ca sportul ajuta la eliberarea endorfinelor, hormonul fericirii. Dupa o ora de sport dimineata, vei fi mult mai bine dispusa pe parcursul zilei, vei zambi mai mult si vei reactiona mai bine in situatiile stresante.

Te vei odihni mai bine

Chiar daca ti se pare mai normal sa faci sport la finalul zilei, adu-ti aminte ca exercitiile fizice au rolul de a te agita. In acest fel, ai sanse mai mici la un somn linistit si odihnitor.

Cum ne motivam?

Este bine sa iti notezi in agenda zilnica si orele de sport de dimineata, ca orice alta activitate pe care o ai. In acest fel nu vei putea uita de sedintele de aerobic.

Este bine sa iti pregatesti cu o seara inainte hainele pentru sala si tinuta pentru birou. Asa nu vei mai pierde mult timp dimineata si nu te vei trezi chiar foarte devreme.

Seteaza pentru alarma o melodie energizanta, care sa te trezeasca intr-un mod frumos. Astfel vei fi mult mai motivata sa te dai jos din pat si sa nu dormi prea mult. Te poti folosi de muzica si la sala de sport: atunci cand alergi pe banda poti asculta melodiile tale preferate.