Cum spalam corect zonele intime!

Cu siguranta nu stii toate regulile de igiena intima, de aceea ne-am gandit sa vorbim despre acest lucru. Orice femeie ar trebui sa cunoasca aceste principii si sa le aplice in ingrijirea zonelor intime. Sa vedem cum spalam corect zonele intime!

Spala organele genitale dinspre pubis catre anus, cu apa calda, pentru a nu infecta vaginul cu microbi de la anus. La fel se recomanda si in cazul stergerii cu hartia igienica: dintre fata (vagin) catre spate (anus) si niciodata invers.

Gel intim. Este bine sa folosim geluri special create pentru zona intima, care au un ph neutru. Sapunul dur poate ataca flora vaginala, mai ales daca insistam cu spalatul. In plus, nu ar trebui sa indreptam jetul de apa direct spre vagin, deoarece acest lucru spala lubrifiantul natural de protectie al vaginului si contribuie la aparitia bacteriilor daunatoare in vagin.

Jucarii sexuale. Daca folosesti jucarii sexuale ai grija mereu sa le speli inainte si dupa fiecare folosire, deoarece se pot aduna o multime de bacterii si microbi pe acestea. In plus, aceste obiecte pot deteriora pielea delicata a vaginului.

Incearca sa porti lenjerie din bumbac tot timpul si evita lenjeriile sintetice. Bumbacul lasa pielea sa respire si previne crearea unui mediul favorabil pentru bacteriile daunatoare. Nu uita si de absorbantele zilnice, care au rolul de a absorbi secretia vaginala.

Fara spalaturi vaginale! Nu face spalaturi vaginale decat la recomandarea medicului. Spalaturile vaginale dauneaza florei vaginale, facand-o mai predispusa aparitiei unor infectii. Mai mult, spalaturile vaginale slabesc bariera naturala de protectie a vaginului si pot reprezenta o sursa de inflamare si iritare a vaginului.

Nu imparti prosoapele cu alte persoane din casa! La fel de important este sa nu impartim prosoapele cu alte persoane din casa, indiferent ca vorbim de parinti, frati sau parteneri. Fiecare ar trebui sa aiba prosoapele sale personale. Pentru a face o distinctie clara, puteti cumpara prosoape colorate diferit pentru fiecare persoana. In plus, prosoapele nu vor fi spalate la comun.

Nu folosi burete abraziv pentru spalarea zonelor vaginale, deoarece risti sa iriti pielea organelor genitale. Spala folosind doar mana si nu introduce gel intim sau sapun in vagin.

In timpul menstruatiei este bine sa evitati contactele sexuale deoarece acest lucru creste riscul de aparitie a proceselor inflamatorii in uter, in special daca partenerii neglijeaza normele de igiena.