Jurnalul barbatului: cum sa ai grija de igiena intima!

Nu numai femeile trebuie sa aiba grija de igiena intima, ci si barbatii. Chiar daca nu esti activ din punct de vedere sexual, anumite boli sau probleme cu organele sexuale pot aparea. Sa vedem insa cum ar trebui ca barbatii sa aiba grija de igiena lor intima!

Fara sapun

Sapunul nu este cel mai indicat atunci cand vrei sa te speli, deoarece sapunul deshidrateaza foarte mult pielea. Iar pielea penisului este foarte sensibila, asa ca renunta la sapun. Mai bine cumpara un gel pentru igiena intima, cu ph neutru. Nu uita sa te clatesti foarte bine cu apa.

Circumcizia este indicata

Barbatii necircumcisi si care au pielea prea stransa in jurul penisului pot contacta mai repede o boala cu transmitere sexuala, mai ales daca nu au grija de igienta intima. Cu cat pielea este mai stransa pe penis, cu atat iti este mai greu sa te speli, asa ca daca este necircumcis va trebui sa ai mai multa grija atunci cand te speli.

Preputul

Sub preput se poate aduna smegma (colectarea secretiilor glandelor moarte ale pielii si bacteriilor), lucru ce poate duce la inflamatii.

Nu te spala foarte des

Un alt obicei gresit al barbatilor este sa se spele prea des si cu prea mult gel. Acest obicei poate duce la inflamarea penisului, asa ca nu exagera. Un dus pe zi este suficient.

Apa sarata

Specialistii sunt de parere ca apa sarata este indicata atunci cand penisul trebuie curatat mai bine. Se pare ca apa sarata ajuta la distrugerea bacteriilor.