Berea genocid

Cu ani in urma, un prieten imi povestea, cu amaraciune, despre alcoolicii din satul lui. Undeva prin Giurgiu. oamenii terminati, nu atat de cantitatea alcoolului consumat, cat de calitate. Tot felul de combinatii minune, pe baza de alcool, care-i terminau pe bietii oameni.
Mi se intampla sa desfac o sticla de vin cumparata dintr-un hypermarket si cand scot dopul un miros tare, ca de spirt ma ingrozeste. Prin 1997-1998 au baut Bergenbier. Era buna si ieftina pentru noi. Tin minte “La Motoare” (atunci erau motoarele) Bergenbier 6.000 lei/sticla. Interesante vremuri. Prin martie 2003 am cumparat, dupa ceva vreme de neconsum, din nou Bergenbier. La cutie. Nu stiu daca am baut jumatate de cutie si restul zilei m-a durut capul. Era ingrozitoare. O infectie. Cea mai vanduta bere in Romania. Nici nu ma mira, cand vad atatia liceeni abrutizati, duhnind a alcool sau adulti cu priviri pierdute. Si ieftina. Am vrut sa reamintesc lucrul de “ziua barbatului” (ce grosolonie oribila), dar m-am luat cu altele si am uitat. Dar s-a intamplat ceva siA  mi-am zis ca trebuie sa spun.

Sambata seara am fost La Motoare. Nu mai fusesem de doi an. Doar numele a ramas. Spatiul e exploatat la maximum. Se fumeaza mintile in liniste, orice minor din orasul asta asfixiat poate sa mearga acolo sa intre in… nirvana – nu e ceva de bine A A  In fine, trebuia saA  fiu atent in jur, sa nu cada peste mine vreun pustan care alerga ametit pe acolo, cu hainele neschimbate dupa prabusirea vamaiota. Cum nu sunt sticle la 500ml, am luat pahare. Hai niste Skol, ca n-om muri. N-am putut sa inghit de mai multe ori din pahar. Spre surprinderea prietenilor cu care eram la masa, am putut sa gandesc si fara Bahus in sange. Dupa nevoia de alcool, au luat Tuborg ca asta trebuie sa fie altfel… Era aceeasi otrava ! Ma uitam in jur, atata lume cu paharele pe masa..Chiar atat de abrutizati sunt oamenii in jur ? Au nevoie de alcool si toarna in ei orice ? Si cum unul dintre comeseni este assistant manager intr-un distins pub din Bucuresti, mi-a confirmat ca nu se poate ca Tuborgul varsat sa fie in halul asta, ca doar vinde si el asa ceva !! Ca dovada, a doua zi se simtea ingrozitor dupa lesia bauta…

Chiar nu se fac controale la localuri ? Se poate vinde orice+alcool, chiar in inima Bucurestiului ? Daca aici e asa, ce beau bietii de oameni prin alte locuri? Peste toate mizeriile sociale, stratul de alcool vine sa involbureze si mai mult constiinte, sa le topeasca.A  Cu cat este mai mare numarul de minori care consuma alcool, cu atat viitorul societatii va fi mai dezastruos. Am vazut fete pulbere si fara sa ajung in Vama. Nu exista nici un viitor fara o femeie zdravana.