Cand barbatii trec prin criza varstei mijlocii…

Criza varstei mijlocii la barbati provoaca probleme emotionale care de multe ori necesita ajutor profesionist.

Criza varstei mijlocii la barbati provoaca probleme emotionale care de multe ori necesita ajutor profesionist.Teama de imbatranireEste un lucru cunoscut faptul ca barbatii au probleme cu erectia pe masura ce avanseaza in varsta. Aceasta stare nu poate fi numita menopauza, dar este o conditie complet naturala determinata de varsta lor. Menopauza de sex masculin sau, daca vrei, criza de sex masculin este ceva cu totul diferit.

Aceasta implica probleme emotionale cauzate de faptul ca barbatului ii este frica de imbatranire si trece prin asa-numitele crize ale varstei mijlocii. Ii este alterata increderea in sine, apare teama de a-si pierde statutul la locul de munca si, desigur, teama de a-si pierde apetitul sexual.

Unul dintre motivele pentru menopauza masculina este teama de pierdere a apetitului sexual

Avand in vedere ca de obicei vorbim de un barbat sanatos fizic, aflat la o varsta cand erectia nu ar trebui sa ii provoace probleme, putem spune ca este la menoapauza. Sau, mai precis, la o aparenta menopauza ce implica doar tulburari psihice, dat fiind faptul ca menopauza este un termen ce denota schimbarile fizice la femei.

Convingerea ca numai femeilor le este teama de imbatranire este gresita. Barbatii, de asemenea, isi fac probleme si se tem ca-si vor pierde erectia, apetitul sexual, barbatia. Acest lucru este tipic pentru o personalitate nevrotica, dar nu inseamna ca nu poate afecta si barbatii complet normali.

Teama de piedere a apetitului sexual

Dorinta sexuala sau potenta este capacitatea unui barbat de uniune sexuala cu o femeie in timpul actului sexual. Pentru asta, el are nevoie de erectie, adica de un organ sexual rigid care, odata cu varsta, oboseste usor si nu mai functioneaza ca in tinerete.

Din cauza fricii de impotenta, multi barbati sufera de tulburari psihogene care, la randul lor, conduc la boli psihosomatice. Un astfel de barbat nu mai este capabil sa gandeasca clar si se confrunta cu probleme fizice din cauza celor emotionale, lucru care creeaza stres suplimentar pentru ca nu poate gasi o solutie. Sau, la fel de bine, poate fi convins ca apetitul lui sexual e pierdut si devine de-a dreptul deprimat.

Personalitatile nevrotice sunt foarte problematice

Daca un barbat este nevrotic inainte sa inceapa perioada de criza, problemele lui vor fi si mai vizibile. Un nevrotic este o persoana care se caracterizeaza prin incredere de sine scazuta, nesiguranta, teama indeplinirii sarcinilor de zi cu zi, neincredere in alti oameni si, prin urmare, nu este capabil sa se bucure de viata complet.

Teama imbatranirii este normala pentru un barbat care trece prin menopauza masculina chiar daca nu are nici un motiv real

Un astfel de barbat este de multe ori in dezacord cu el insusi si, prin urmare, devine ambivalent, iritabil, instabil mental si deprimat. Acest lucru este demonstrat in mod clar intr-o relatie de dragoste sau o relatie serioasa, care mai tarziu duce la criza varstei mijlocii si la problemele mentionate anterior.

Este de asemenea interesant faptul ca unui barbat nevrotic ii este teama atat de barbati, cat si de femei si, prin urmare, este de multe ori incapabil sa stabileasca o relatie serioasa pe termen lung. Asta inseamna ca isi schimba partenerele de multe ori si trateaza totul superficial, este speriat de responsabilitate, lucru care mai devreme sau mai tarziu ii creeza probleme similare cu ale femeilor la menopauza.

In cazuri extreme de personalitate nevrotica, un barbat poate suferi de ginecofobie, in sensul ca este nesigur pe el in relatiile cu o femeie, se teme ca este prea slab si ca ea il va controla emotional si astfel isi va pierde personalitatea.

Singura solutie este, bineinteles, psihoterapia, ajutorul profesional si un tratament pe termen lung pentru personalitatea sa.

Sa amintim totusi ca aceasta criza a varstei mijlocii nu poate fi echivalata cu asa-numita menopauza de sex masculin, denumita andropauza. Aceasta este cauzata de factori fizici si psihologici.