Apple a LANSAT noul iPHONE. Afla care sunt noile caracteristici

Compania Apple a prezentat astazi, la San Francisco, noul iPhone, care are detalii tehnice de invidiat. iPhone 5 are un nou chip, este de doua ori mai rapid si ofera o saturatie a culorilor mai buna.

Apple a prezentat noul iPhone, care are detalii tehnice de invidiat. iPhone 5 are un nou procesor A6, ce este de doua ori mai rapid decat precedentul, viteza conexiunii wireless este mai mare, iar toate programele au fost imbunatatite. Totodata, ecranul ofera o saturatie a culorilor cu 44% mai buna si are 5 coloane de icon-uri, rezolutie 1136 x 640, densitate 326 ppi.

Noul iPhone este cu 18% mai subtire si cu 20% mai usor decat iPhone 4S. Acesta are o grosime de 7,6 mm si o greutate de 112 grame si este realizat exclusiv din aluminiu si sticla. Datorita noilor dimensiuni ale iPhone 5, acesta incape exact atat in buzunar, cat si in podul palmei. In ce priveste durata de viata a bateriei noului iPhone 5, aceasta este de 8 ore (talk time), 10 ore (Wi-Fi browsing), 40 ore (muzica), 240 ore (standby).

Camera foto are 8 MP si o rezolutie de 3264×2448, fiind inclusa si functia Panorama, cu ajutorul careia se pot realiza fotografii de 28 MP.

Poza realizata cu functia Panorama, cu ajutorul careia se pot realiza fotografii de 28 MP.

Programul de recunoastere vocala Siri a fost si el imbunatatit, “stie” mult mai multe: nu raspunde la intrebari “subiective”, cum ar fi “Zi-mi un film bun”, dar da imediat curs comenzii “Zi-mi un restaurant cu specific japonez la 10 minute de aici”.

iPhone 5 va fi disponibil in doua culori, negru si alb, precomenzile putand fi date incepand cu 14 septembrie, iar vanzarea in magazine va avea loc pe 21 septembrie. Pretul iPhone 5 pentru SUA este: 16 GB (199 dolari), 32 GB (299 dolari) si 64 GB (399 dolari).

Tot astazi, directorul executiv Tim Cook a prezentat imbunatatirile aduse de Apple player-ului iPod. Este vorba despre noul iPod nano, mai subtire si mai rapid, disponibil in sapte culori si care va avea un buton de Home, la fel ca iPhone si iPad.