5 sfaturi pentru alegerea nasilor ideali

Este adevarat ca tot mai multi parinti iau decizia de a nu-si boteza copiii la biserica. Astfel, multi ceea ce fac este sa efectueze un „botez civil”, iar altii opteaza pentru organizarea unei petreceri pentru nasterea celor mici, fara a fi nevoie de slujbe religioase. Si adevarul este ca acestia vor fi responsabili de „a-i ajuta” in educatia minorilor si chiar, in cazurile de deces al parintilor, de a deveni tutorii lor.

Prin urmare, fie ca aveti de gand sa va botezati copilul la biserica, din motive civile sau prin orice alta metoda care va este convenabila, este important sa va selectati corect nasii. Cum sa o faceti? Urmand aceste sfaturi simple, dar utile pe care vi le prezentam mai jos:

Varsta

Unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti nasii micuti este varsta lor. Cel mai corect si ideal este sa alegeti oameni care sunt tineri , care au aproximativ acelasi an cu voi. De ce? Pentru ca in acest fel, cand copilul tau va creste, va putea sa le gaseasca sprijin si ajutor.

Tocmai din acest motiv, multi oameni iau decizia de a nu alege bunici pentru acest rol. Si este ca, prin legea vietii, acestia vor muri mai devreme si, prin urmare, nu vor putea fi alaturi de nepotii lor atat timp cat si-ar dori sau pur si simplu pentru ca varsta lor ne va oferi puterea de a infrunta anumite situatii in ceea ce priveste educatia lor.

Familia sau relatia foarte stransa

Fara indoiala, un alt aspect pe care ar trebui sa il iei in considerare mai mult in aceasta decizie la indemana este relatia stransa pe care sponsorul o intretine cu tine si copilul tau. Este esential sa alegeti familia sau prietenii din mediul dvs. cu care aveti o legatura emotionala puternica, care sunt prezenti in viata micutului dvs. si care simt o mare afectiune si dragoste pentru el.

Prin urmare, o alternativa buna este sa optezi pentru a-i ruga pe fratii tai, pe cumnatii tai sau chiar pe cei mai buni prieteni sa fie nasi. Pentru acestea va fi o adevarata placere si garantezi ca pot indeplini rolul pe care l-ai solicitat, acela de a-ti iubi si a ingriji copilul tau, acela de a te sprijini in educatia lor atunci cand ai nevoie de ea.

Personaj responsabil

Desigur, este de la sine inteles ca, desi pentru multi rolul nasului este oarecum simbolic, pentru altii nu este. Daca considerati ca acest lucru ar trebui sa se exercite ca atare cu copilul dvs., este important sa decideti sa alegeti pe cineva care este matur si care are un caracter responsabil.

Retineti ca micutul, pe masura ce creste, il va avea si pe adult ca exemplu. Prin urmare, daca nu selectati bine, veti gasi faptul ca minorul poate avea ca oglinda pe cineva care comite excese, care nu depune efort in viata, caruia nu-i pasa de ceilalti, care nu se gandeste la viitorul sau …

Traditie

In acelasi mod, puteti alege, de asemenea, sa optati pentru respectarea traditiei in ceea ce priveste alegerea oamenilor de familie. Ceea ce vine sa stabileasca este ca bunicii sunt cei care exercita ca atare:

  • Pentru primii nascuti, nasii lor vor fi bunica materna si bunicul patern.
  • Pentru al doilea copil, bunica paterna si bunicul matern.
  • Pentru al treilea copil, sora mamei si fratele tatalui.

Respectand aceste reguli, puteti scapa de griji si dureri de cap cu privire la alegerea dvs. Cu toate acestea, retineti ca este posibil sa nu fie cea mai potrivita daca nu exista o relatie buna cu parintii sau cu socrii sau daca sunt foarte batrani.

Alte sfaturi

Daca trebuie sa ne gandim la cele mai frumoase cadouri nasi, va trebui mai intai sa luam in considerare caracterul sau, personalitatea lui si, bineinteles, varsta. Un cadou apreciabil pentru o femeie foarte tanara probabil nu va fi pentru o femeie de o anumita varsta si invers.

Sfaturile anterioare pe care vi le-am facut cunoscute sunt considerate recomandarile fundamentale de care ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti nasii copilului dumneavoastra. Cu toate acestea, este important sa faceti la fel si cu aceste altele, ceea ce va va ajuta enorm:

  • Retineti ca, daca aveti de gand sa sarbatoriti botezul de catre Biserica, este necesar ca cei pe care ii alegeti sa fie confirmati , deoarece in caz contrar ei nu vor putea exercita ca atare.
  • Ignora pe oricine , opteaza pentru cei care crezi ca pot juca cel mai bine acel rol.
  • Este esential ca tu si partenerul dvs. sa discutati cu atentie si sa fiti de acord. Este vital ca decizia finala sa fie convenita, astfel incat sa nu se creeze probleme intre dvs.