Vine vara, hai in tabara!

Traim unele dintre cele mai frumoase amintiri ale adolescentei descoperind prieteni si locuri noi, razand in hohote, facand farse, spunand povesti, indragostindu-ne. Unde altundeva, daca nu intr-o tabara?

Daca nu ai experimentat senzatia, atunci trebuie sa afli ca tabara e unul dintre must do-urile adolescentei, alaturi de primul sarut si prima dragoste. Te vom purta in randurile ce urmeaza in universul colorat al celor mai bune tabere, incercand sa iti explicam de ce, unde si ce poti face intr-o tabara ca la carte.  

O vacanta de vara cat o viata intreaga  

Drumetii de munte sau dimineti lenese pe nisipul auriu. Aventura cat incape, farse amuzante, confesiuni soptite sub plapuma, peisaje fabuloase, lucruri de invatat si experiente de incercat. Noi prieteni, fluturi in stomac, seri petrecute in jurul focului, cu cantece la chitara, povesti cu fantome si emotii fara nume. Mici certuri, neintelegeri sau poate cateva lacrimi. Fara stresul scolii, problemele cu parintii sau cu fratii, intr-o tabara poti trai cat intr-o viata intreaga. Mai e cazul sa ne intrebam de ce sa mergem in tabara?

La munte, la mare sau intr-un oras nou, beneficiile taberelor sunt nenumarate, iar adolescentii care le-au incercat jura ca le-ar repeta la nesfarsit. E nevoie de ghinion pur pentru ca prima ta tabara sa nu devina experienta vietii tale.

Psihologii sunt de parere taberele ne invata sa ne adaptam unui mediu nou, sa socializam cu tineri de aceeasi varsta, sa luam decizii si sa facem fata riscurilor, sa ne descurcam singuri. Privita astfel, tabara e mai mult decat o distractie trecatoare, inseamna descoperire, cunoastere, relationare.

Te va transforma intr-un adolescent independent, matur, responsabil, curajos si sociabil. Te va invata cum sa iti pui in valoare educatia si cand sa iti asculti instinctele. E primul pas spre viata care te asteapta, un punct de plecare spre viitorul mai mult sau mai putin indepartat cand vei imparti o casa noua, cu prietenii sau cu iubitul/a.

Dincolo de aceste aspecte legate de personalitatea noastra, taberele sunt ocazia ideala de a-ti face prieteni, de a descoperi locuri noi, de a te distra la maxim, de a invata ceva nou sau de a te indragosti. De a-ti imbogati orizontul social, personal, cultural, psihic cu noi experiente definitorii, de a creste, de a cunoaste, de a deveni mai bun. Privite astfel, te mai mira ca sunt esentiale pentru viata ta de adolescent?

Odata ce te-am convins de ce sa mergi in tabara, mai ramane sa iti spunem ce faci intr-una. Propriu zis, intr-o tabara pleci spre o destinatie mai mult sau mai putin cunoscuta, alaturi de prieteni sau de straini care iti vor deveni apropiati, cu care vei imparti mancarea, camera de dormit si cele mai frumoase amintiri.