Uita de resentimentele dintre voi!

Ce trebuie sa faci din moment ce nu poti intoarce timpul sa schimbi cursul istoriei relatiei voastre pentru a indrepta lucrurile?

Cand un resentiment din trecut apare continuu si pune o presiune deosebita pe relatia voastra, ati putea ajunge intr-o situatie precara, deoarece trecutul nu mai poate fi modificat, din pacate. Poate fi cazul fostilor, infidelitatii, unor evenimente anume sau actiuni pe care partenerul le-a comis. Toate aceste chestiuni pot aduce blestemul unui resentiment care va poate influenta in mod negativ sau chiar distruge relatia, care altfel ar fi avut sa sanse sa fie stabila si fericita.

Problema este ca ranile care ar fi trebuit sa se vindece cu mult timp in urma se redeschid foarte usor de fiecare data cand o problema din trecut bate la usa ta. Anumite cicatrici au nevoie de mai mult timp pentru a disparea, dar ziua in care toate acestea trebuie sa dispara trebuie sa vina in cele din urma, astfel incat relatia sa poata inflori din nou, lipsita de orice urma de amaraciune.

A gresi e omeneste

Acest idiom dateaza din vremea Romei antice si a lui Cicero si a fost anglicizat de Alexander Pope: “A gresi e omeneste, a ierta este divin”. Sau, ce spui de Evanghelia dupa Ioan (8:1-11): “Cel care este fara de pacat sa arunce primul cu piatra. Apoi s-a aplecat si a scris cu degetul lui pe pamant. Dar, cand au auzit, au plecat, unul cate unul, incepand cu cel mai mare si Iisus a ramas singur cu femeia stand in fata lui”. Potrivit acestor citate, se pare ca nimeni nu este perfect si ca toti facem greseli din cand in cand.

Este de inteles daca spui ceva rautacios sau reactionezi impulsiv cand esti ranit. Totusi, este crucial sa permiti furtunii emotionale sa treaca si sa iti exprimi un sincer “imi pare rau” cand fumul s-a ridicat. Un partener care isi ofera scuzele trebuie sa fie rabdator persistent atunci cand o face, deoarece persoana jignita trebuie sa stabileasca singura pentru cat timp partenerul trebuie sa plateasca pentru greselile sale. Dar, pedeapsa nu ar trebui executata pe o perioada excesiv de lunga de timp, pentru ca cel pedepsit se poata da batut si astfel relatia sa se naruie incet, dar sigur. Este necesar ca ambele parti sa faca tot posibilul sa treaca prin perioada grea.

Sa ierti sau sa pleci?

Fiecare are propriile limite cand vine vorba trecerea peste si uitarea unei probleme dureroase. Atunci cand durerea este prea puternica, dragostea pe care ati impartasit-o inainte se poate schimba in suferinta sau chiar ura. Atunci cand se intampla asa, este aproape imposibil sa transformi relatia tensionata intr-una sanatoasa din nou.

Multe persoane nu pot suporta presiunea pe care astfel de imprejurari o pune asupra lor si pleaca. Dar, daca ar fi pacat sa pierdeti o relatie care ar putea chiar sa merite. Cauzele resentimentelor cu siguranta ar trebui sa fie aruncate inapoi in trecut cu ajutorul unei discutii sincere, lungi, care sa va ajute sa va curatati pe dinauntru si de care sa nu mai mentionati niciodata.

Anumite persoane pot face pace cu trecutul numai dupa ce le-au dat partenerului sa guste din propriul medicament. Cu toate aceste, represaliile se pot transforma rapid intr-o sabie care taie in ambele sensuri. Ceea ce este cel mai important este sa ramai sincer cu tine orice s-ar intampla!

Pentru a scapa de sentimentele negative, trebuie sa porti o discutie sincera cu partenerul

Cum sa scapi de resentimente si sa mergi mai departe?

Dupa o furtuna emotionala, terenul de joaca este deschis pentru liniste si motivatie. Acum poti gasi o solutie. Daca decizi sa-ti ierti partenerul si sa faci relatia sa mearga, cel mai bun lucru este sa i te asezi alaturi si sa purtati o discutie lunga si sincera. Spune-i partenerului cum si de ce te-a ranit si spune-i clar ca ai nevoie de sprijinul lui si de intelegere pentru a-ti curata sentimentele de orice fel de negativitate. Nu e cazul sa te simti vinovata daca dureaza mai mult decat te-ai asteptat sa scapi de nostalgie si manie. Daca evenimentul nu este adus din nou in discutie, durerea va disparea, fara indoiala, intr-o zi.Ce ar trebui partea vinovata sa faca?

Partenerul care a fost cauza problemelor este cea care poarta cea mai grea sarcina de responsabilitate pentru ca relatia sa fie refacuta. Acesta trebuie sa fie pregatit sa fie intelegator si sa linisteasca pe celalalt de fiecare data cand se simte cu moralul jos. Mai mult, trebuie sa fie in stare sa gaseasca cuvinte sincere si sa fie gata sa isi poata cere iertare de fiecare data cand apare nevoia.

Din pacate, partenerului vinovat nu ii este permis sa ii spuna celuilalt modul in care ar trebui sa se simta. De asemenea, trebuie sa ramana rabdator in caz ca partenera se poarta distanta si rece in timpul a ceea ce cu alta ocazie ar putea fi considerata o ocazie fericita.

Ar trebui sa te concentrezi pe prevenirea cauzei sau cauzelor care au condus la resentimente si sa nu permiti ca acestea sa se transforma intr-o problema din nou. Daca nu reusesti, relatia ar putea fi condamnata. Continuand sa-ti ceri scuze si sa oferi dragoste si afectiune, te vei achita mai devreme sau mai tarziu, iar relatia va libera sa creasca de nou, in timp ce resentimentele vor apartine exclusiv de domeniul trecutului.