Targ culinar cu retete vegane fara foc

Targul organizat cu ocazia Zilei Internationale Raw Vegan: “Romania Goes Raw” a avut loc duminica, 10 octombrie, la Rin Grand Hotel din Bucuresti, iar un editor din echipa StiriDeBine.ro a fost prezent la eveniment.

Unul dintre organizatorii acestei manifestari, Ligia Pop (coordonator national al evenimentului) si, totodata autoarea primei carti de retete raw vegan din Romania (“Retete Vegane fara Foc“), a stat de vorba cu editorul StiriDeBine si i-a explicat care este esenta targului “Romania Goes Raw”.

“Astazi s-au adunat aici 13 expozanti si estimam ca targul se va incheia undeva in jurul orei 20.00. Este un targ raw vegan, dedicat alimentelor sanatoase, netratate termic. Aici gasiti produse bio, fructe, legume, miere, precum si scurte demonstratii culinare prin care le aratam oamenilor cum isi pot prepara singuri o masa sanatoasa, fara sa aiba nevoie de foc“, a declarat Ligia Pop, raw vegan chef.

Inginerul Marin Dumbrava, de la microferma ecologica BIODUMBRAVA, a venit la targul “Romania Goes Raw” ca sa-si comercializeze fructele si legumele bio pe care le-a cultivat impreuna cu familia sa.

“Lumea este placut surprinsa sa gaseasca aici produse bio. Oamenii sunt curiosi si interesati de fructele si legumele bio, deoarece s-au convins de gustul adevarat al acestor produse sanatoase. Am avut clienti femei gravide, dar si mame care si-au adus copiii si au cautat legume si fructe bio“, a declarat Marin Dumbrava.

Tanara Laura Popescu si-a adus la targ vlastarii pe care i-a crescut special pentru aceasta ocazie. “Vlastarii sunt germeni incoltiti din seminte. Se folosesc ca hrana proaspata, cum este iarba de grau, crescuta ecologic, fara ierbicide, mai ales ca nu exista daunatori daca o crestem singuri. Vlastarii sunt o sursa de nutrienti si pot fi de grau, de floarea soarelui, de mazare verde, de hrisca, de brocoli. Din vlastari poate fi facuta salata sau se poate face suc“, a explicat Laura Popescu.

Bomboane care nu ingrasa

Pentru cei care nu pot lasa deoparte dulciurile, la targul “Romania Goes Raw” exista un stand special amenajat unde pofticiosii puteau sa guste din boboanele sau trufele preparate sanatos.

Noi avem aici bomboane preparate fara foc, care nu ingrasa – nu punem in compozitia lor zahar, faina, lactate si nici cereale. Incurajam pe toata lumea sa isi faca acasa astfel de bomboane. Ca ingrediente folosim: nuca, cacao, unt de cacao si miere, nuca de cocos. Pralinele si trufele sunt facute fara foc, nu au indulcitori si nici coloranti artificiali“, a explicat Ana Ghica, de la blogul crazygoodraw.

De asemenea, la stand au mai fost expuse, pe langa bomboane si trufe sanatoase, si cateva batoane dulci care aveau in componenta lor scortisoara, mar, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, curmale, cocos.

Spaghetele din dovlecei, atractia targului

Liliana Udrea, un producator particular, le-a impartit vizitatorilor care au venit ieri la targul raw vegan mostre din preparatul facut din dovlecel, dupa o reteta speciala.

“Noi promovam consumul de legume pentru un stil de viata sanatos. Incercam sa le aratam oamenilor cum se face o mancare sanatoasa fara foc. De exemplu, aici am servit spaghete de dovlecei, o reteta din cartea Ligiei Pop. Ce contin spaghetele de dovlecei: dovlecel, rosii, usturoi, sare si cimbru si alte condimente – dupa gust. Dovlecelul se da printr-o masina prin care se fac spaghetele si mai este nevoie si de un bleder“, a explicat Liliana Udrea modul de preparare al spaghetelor de dovlecei.

Uleiuri esentiale din Paradisul Verde

Liliana Stefura, reprezentantul firmei Paradisul Verde din Brasov a venit ieri in Capitala pentru a-si prezenta produsele naturiste si bio la tagul organizat de Ziua Internationala Raw Vegan.

“Am adus la targ uleiuri presate la rece, germeni si cereale bio, condimente (rozmarin, vanilie), precum si seminte oleaginoase de floarea soarelui, in, dovleac si susan. Aceste seminte si multe altele se pot folosi in panificatie, ca musli si se pot folosi si ca ingrediente in prepararea unor feluri de mancare – de exemplu ciuperci cu susan“, a spus Liliana Stefura.