Shadow and Bone: sfarsitul explicat si ce se stie despre sezonul 2

Bazata pe romanele lui Leigh Bardugo, povestea o urmareste pe Alina, o cartografa orfana care, dupa ce este aleasa pentru o misiune periculoasa intr-un tinut misterios despartit de un zid de umbra, descopera ca este o Grisha si ca are puterea de a invoca lumina soarelui, care este exact ceea ce are nevoie lumea pentru a se salva de creaturile care traiesc in umbra.

O Grisha este un fel de fiinta magica care poate avea o serie de abilitati, manipuland focul, schimband aspectul oamenilor, chemand aer, creand umbre sau, ca Alina, controland lumina. Alina este speciala pentru ca este singura de felul ei si lumea credea ca este un mit, asa ca asta o face deosebit de pretioasa pentru multi oameni.

Povestea Shadow and Bone are loc in regatul Ravka, care este cel care a fost impartit in doua parti de un zid de umbra creat de un nebun Grisha, dar sunt cateva orase care intra in joc, precum Ketterdam (care este un fel de Madripoor ca in seria Marvel) si teritoriul Shu, care nu apare prea mult in primul sezon, dar este adesea mentionat deoarece Alian face parte din Shu.

Ce s-a intamplat la sfarsitul serialului?

Sa ne intoarcem cu cateva capitole, dupa ce Alina este descoperita, generalul armatei Grisha, Kirigan (Ben Barnes) incepe sa-i acorde atentie si sa o manipuleze incetul cu incetul pentru a o face sa creada ca o iubeste si ca vrea sa o ajute. ea salveaza lumea, dar in curand descoperim ca nu este cazul si ca de fapt este „ Ereticul Negru”, aceeasi Grisha nebuna care a creat umbra in primul rand si care vrea sa o foloseasca pentru a avea si mai multa putere, pentru a prelua lumea.

Alina (care este tratata ca o sfanta dupa ce si-a demonstrat puterea) decide sa fuga cand afla despre toate acestea, facand-o sa cada in mainile grupului care a fost angajat sa o rapeasca (Brekker, Inej si Jesper).  Pentru a scurta povestea lunga, Alina reuseste sa se reintalneasca cu Mal, dar Kirigan nu a fost invinsa, iar umbra pare sa creasca si ajunge la punctul in care trebuie sa faca o etapa si mai mare a puterii ei.

Asta o face sa intalneasca caprioara la care a visat, care alege sa se dezvaluie, deoarece nu vrea sa-l omoare pentru a-si amplifica puterea in acelasi mod in care Kirigan incearca sa o atinga. Alina trebuie sa-si amplifice puterea, Ravens se reunesc cu Nina si formeaza o echipa si mai puternica, iar Zoya se dovedeste a fi mult mai mult decat o Grisha geloasa pe atentia pe care o primeste Alina.

Sezonul 1 se termina mai mult sau mai putin ca prima carte din trilogia originala Bardugo si asta sugereaza ca un al doilea sezon ar putea fi pe drum, mai ales avand in vedere ca au ramas atat de multe intrebari fara raspuns.

Ce stim despre al doilea sezon?

Netflix nu a confirmat inca, dar suntem siguri ca este doar o chestiune de timp, mai ales ca serialul este deja un hit pe Netflix si serialul a aratat evenimentele unuia dintre cele 7 romane Grishaverse. Site-ul What’s On Netflix spune ca serialul a fost deja reinnoit, ramane doar sa dau anuntul.

Planul initial era sa facem trei sezoane, dar Eric Hiserer, unul dintre creatorii emisiunii, a declarat pentru Collider: „Avem multe de acoperit, desigur. Poate fi mult mai lung de trei sezoane, deoarece Leigh tocmai a scris atat de multe carti si exista atat de mult teren de acoperit. Simt ca va continua sa fie puternic si sanatos chiar si in sezonul patru si mai departe, cine stie? Dar ma simt foarte nervos cand vorbesc despre asta. Simt ca sunt jucatorul de baseball care tinteste spre capriori si habar n-am.”

Despre ce ar putea fi un al doilea sezon?

Primul se termina cu Kirigan care iese din umbra viu si cu o armata de creaturi din umbra (numite nichevo’ya in carti ), ceea ce sugereaza un viitor razboi intre general si Invocatorul Soarelui. Alina si Mal se urca si ei pe o nava catre Novyi Zem, ceea ce indica faptul ca harta ar putea creste in noi capitole (si asta ne-ar oferi noi personaje).

Bardugo a mai spus ca vrea sa vada intreaga poveste adaptata, asa ca am putea avea mai multe sezoane pentru a afla ce se intampla in cele 7 romane ale sagai.