No Time to Die: De ce cele 3 Bond Girls sunt mai importante decat 007

No Time to Die marcheaza inceputul unei noi ere pentru James Bond, este filmul de ramas bun al lui Daniel Craig, dar este si ocazia de a o lua de la capat, de a introduce un nou Bond si de a-i corecta unele probleme.

Carl Joji Fukunaga l-a criticat pe James Bond al lui Sean Conney in urma cu cateva zile, regizorul filmului No Time to Die a spus ca acel personaj era un pradator sexual si, desi suna drastic, nu greseste complet. De fapt, acesta este ceva care a fost adus in discutie in ultimii ani, vorbind despre Bond care nu intelege cu adevarat ce este consimtamantul si multe dintre filmele mai vechi au ajuns sa sexualizeze si sa obiectiveze Bond Girls.

Cel de-al 25-lea film ajunge intr-un context diferit, pe fondul boom-ului culturii cancel si cand se vorbeste despre o schimbare de rasa sau de gen pentru personaj. Bond lui Daniel Craig este cu siguranta perfect si este un punct de plecare excelent pentru viitor, dar de data aceasta, cele trei femei principale sunt cele care reprezinta ceea ce este mai interesant si mai puternic despre franciza si ceea ce urmeaza.

Lea Seydoux a revenit ca Madeleine Swann, Ana de Armas este un agent CIA, iar Lashana Lynch este Nomi, care ar trebui sa pastreze titlul 007 (nu numele James Bond) dupa ce Craig’s Bond a iesit din piesa.

Lea Seydoux

Madeleine Swann este interesul romantic al lui Bond, dar nu este doar atat si pare sa aiba mai multa putere de decizie decat multe alte femei care au facut parte din viata agentului.

De la inceput, Swann este o femeie puternica, hotarata si geniala, care nu are nevoie sa para imbracata sumar (precum Bond Girl a lui Denis Richards) sau sa-si ascunda nivelul de inteligenta pentru a atrage atentia lui 007 . Cele doua personaje sunt prezentate ca fiind egale si ea a spus foarte clar ca nu avea de gand sa cedeze presiunii si vechilor trucuri ale agentului.

Swann nu este doar „iubita” lui Bond, ci un aliat care ajunge sa-l ajute sa-si indeplineasca misiunea.

Actrita franceza este una dintre protagonistele din The French Dispatch de Wes Anderson, dar am vazut-o si in franciza Mission Impossible, in Blue is the Warmest Colour si The Lobster.

Lashana Lynch

Lynch joaca un rol direct in viitorul saga, se spune ca, desi nu va fi un nou Bond, ea este cea care ar putea lua numarul 007, ceea ce inseamna si ca Bond nu este singurul care poate. o avem si ca am putea ajunge acolo.sa vedem o poveste in care un alt spion ii ia locul in cadrul MI6.

A avea Bond inseamna ca trebuie sa incepi de la inceput de fiecare data cand distribui un nou actor, dar posibilitatea de a schimba titlul lui 007 de la o persoana la alta deschide tot felul de posibilitati pentru viitor, iar asta nu l-ar afecta pe Ian Fleming.

De asemenea, Nomi este un agent eficient si talentat care face parte din MI6 si ar putea fi prima dintre multe.

Lynch a fost Maria Rambeau in filmul Captain Marvel si se spune ca ea va fi insarcinata sa-i dea viata domnisoarei Honey in noua versiune a lui Matilda (unde Emma Thompson va fi Tronchatoro) care are o data de lansare pentru 2022.

Anne de arme

Actrita cubaneza joaca rolul unui agent CIA pe nume Paloma. Lucrul interesant la personaj este ca (pe langa faptul ca este prima Bond Girl latina), cand in filmele anterioare fusese cu siguranta o cucerire sexuala a lui Bond, aici relatia nu este romantica, ci mai degraba Bond devine un fel de figura de mentor. pentru ea si asta ii ofera, de asemenea, o sansa mai mare de a supravietui experientei.

Sigur, a fi seducator este o parte importanta a personalitatii lui Bond, dar acest personaj arata ca nu il defineste pe el (si nici pe Bond Girls) si ca este posibil sa ai o relatie intre 007 si Bond Girls fara a o reduce la atractie.

Va aparea in filmul Blonde, unde o va juca pe Marilyn Monroe, am vazut-o si in Blade Runner 2049 si in Knives Out, unde a aparut alaturi de Daniel Carig.