Robin Hood (2006) Prezentare generala

TITLU: Robin Hood (TV) 2006

Sezoane: 1,2,3Producatori: Foz Allan & Dominic Minghella

Genul: Actiune, Aventura, Drama, Romantic

Descriere

Robin Hood este un serial de televiziune britanic, produs de compania idependenta Tiger Aspect Productions pentru postul TV BBC One, un proiect cofinantat de BBC America cable television channel in Statele Unite. Bazat pe povestea clasica a eroului popular Robin, transpus intr-o perspectiva inedita si originala, serialul a debutat la data de 7 octombrie 2006 si si-a incheiat cariera in luna iulie a anului 2009, anulat de BBC din motive mai mult sau mai putin pragmatice.

Compus din cate 13 episoade a cate 45 de minute pe sezon, Robin Hood a fost creat de catre Dominic Minghella si Foz Allan, producatorii executivi, Minghella fiind scriitorul principal.Primul sezon a avut parte de un buget de 8 milioane de lire sterline si a fost conceput pentru a rula in serile de sambata, ca inlocuitor al serialului de succes Doctor Who, in perioadele de intersezon ale acestuia. Filmat si produs in format HD, Robin Hood a fost distribuit si de catre canalul de profil al celor de la BBC.

Personajele din Robin Hood (TV)

Robin Hood – hot de legenda, personajul principalRobin este personajul inteligent, idealist, arogant dar altruist, cu un simt al umorului dezvoltat, eroic, neinfricat in fata autoritatii, uneori indraznet peste masura dar intotdeauna orientat pe principii. El duce o lupta continua pentru dreptate intr-o Anglie medievala, dominata de avaritie, schilodita de taxe nejustificate si zdruncinata atat fizic cat si moral de saracie.

Robin descopera ca seriful de Nottingham planuia in secret sa-l ucida pe Richard, regele Angliei la intoarcerea acestuia din campania condusa in Estul Mijlociu, viitorul tarii find in joc. Robin impreuna cu gasca sa de nelegiuiti calatoresc inspre Tara Sfanta, salveaza Regele dar nu o pot salva si pe Marian, ucisa de Gisborne. Destinul lui Robin se va schimba, din pirat al dreptatii in razbunator.

Arma preferata: Arcul, sabia

Lady Marian – iubita de o viata a erouluiLady Marian este fiica fostului serif de Nottingham, fosta logodnica a lui Robin din perioada premergatoare cruciadelor la care acesta a participat alaturi de rege.la inceput, ea nu este de acor cu nelegiurile iubitului sau Robin, crezand ca singura cale de a lupta cu nedreptatile este cea de a lupta din cadrul sistemului si nu dinafara lui. cu toate acestea il ajuta, spioneaza pentru el, oferindu-i informatii vitale in lupta contra serifului si a lui Guy, mana dreapta a acestuia si cel mai recent pretendent la mana domnitei.Desi nu are puterea de a-l respinge in totalitate pe Guy, Marian il iubeste pe Robin, planuieste casatoria cu el dar, din nefericire, tot de mana lui Guy isi va gasi sfarsitul, in bratele iubitului.

Sir Guy of Gisborne – mana dreapta a serifului, personaj antitetic al lui RobinInfumurat, orgolios, brutal, ambitios, loial, atletic, hotarat, laudaros sau frustrat, Gisborne este personajul negativ clasic, chiar daca pastreaza o urma de umanitate, portretizata aleator de producatorii serialului. Ca si mana dreapta a serifului, Gisborne este capabil de o incredibila cruzime, singurul lui tel fiind pozitia sociala si averea, pierdute intre timp de familia sa.Unica sa cale de salvare este dragostea pe care o poarta pentru Lady Marian. Cu toate acestea, atunci cand afla ca femeia nu il iubeste decat pe Robin, nu ezista sa o ucida, chiar daca stie ca remuscarile il vor haitui o viata.

Arma preferata: Sabia

Much – cel mai bun prieten al lui RobinCa si mana dreapta a lui Robin, eroul povestii, Much este adesea prostanac, mereu infometat dar in acelasi timp dedicat in proportie de 100% cauzei si prietenului sau.

El este vocea fricii si in acelasi timp vocea ratiunii, cel care traseaza de multe ori granitele idealismului lui Robin. Adora viata in tabara nelegiutilor, este de cele mai multe ori bucatarul hotilor, se plange mereu, este responsabil cu glumele, vorbeste prea mult dar, in acelasi timp, este prietenul de nadejde, cel care a participat alaturi de Robin in cruciade si care s-a intors impreuna cu el in Anglia pentru a-i sta alaturi.

Arma preferata: Sabia scurta si scutul.

Tuck – acolit al lui Robin, fata bisericoasa

Desi apare doar in ultimul sezon, Tuck este unul dintre personajele principale ale serialului. Scolit ca si preot la abatia Fountains Abbey, el devine din ce in ce mai deziluzionat de coruptia din cadrul bisericii si a statului, fiind alungat din randul clericilor din cauza convingerilor sale radicale si liberale. Calatoreste ca si calugar de-a lungul Europei, experienta si invataturile pe care le dobandeste, facandu-l sa realizeze vremurile de rascruce prin care trece Anglia. Ceva trebuie facut pentru a distruge nelegiuirea si coruptia care macina statul. Dar ce?Raspunsul il gaseste in Robin si banda sa de nelegiuiti carora li se alatura cu cea mai pura convingere. Nascoceste intotdeauna planuri ale lui, le impartaseste lui Robin dar le urmeaza, fie ca acesta este de acord sau nu, Il va enerva la culme de cele mai multe ori dar, dedicatia sa pentru Cauza il va salva intotdeauna. Pasiunea sa pentru dreptate este transmisibila in randul nelegiuitilor, pasiune care ii va lega iremediabil unul de altul chiar si in cele mai grele incercari.

Arma preferata: Sceptrul, sageata otravita

Allan A Dale – acolit al lui Robin, tradator

Un om al soartei, nerusinat si obraznic, un oportunist sadea, Allna se va asigura intotdeauna ca are o cale de scapare asigurata inainte de a se opri pentru a ajuta un om la ananghie. Nu se da in laturi de la nimic, fiind capabil de a-si insela si cel mai bun prieten daca are ceva de castigat din asta.

Toate aceste talente ale lui sunt de folos bandei de nelegiuti pentru a evita garzile serifului, pentru a gasi hrana pentru saraci si pentru crearea de noi contacte. Asemenea abilitati cazute in maini straine pot aduce mari probleme bandei si acest lucru se intampla. Allan nu se sfieste sa-si tradeze fostii tovarasi pentru Gisborne si pentru propria sa comoditate dar in final isi va redescoperi virtutile pe care nu credea nici el si nici banda ca le are.

Arma preferata: Arcul lung

Little John – acolit al lui Robin, gorila britanica

Puternic, instinctiv, practic, ferm si hotarat in tot ceea ce face, Little John reprezinta un plus de putere si instinct de supravietuire in gasca lui Robin, fost conducator al bandei si autoritatea din spatele liderului. Desi are o familie, el a fost nevoit sa o abandoneze dar, nu va uita niciodata nevoile saracilor, incercand sa-i ajute prin orice mijloace, uneori fara sa gandeasca. De aceea, el este unul dintre cei mai respectati banditi si in acelasi timp, unul dintre cei mai inimosi, in ciuda aspectului sau animalic.

Un om fara multe cuvinte, cu o putere inimaginabila dar cu o inima mare.

Arma preferata: Bata

Seriful de Nothingham – cel mai mare dusman al eroului, tradator de stat

Nemilos, fara scrupule, lacom, abil, determinat, paranoic, crud, calculat, politician, instabil si periculos, nedrept, inteligent si mare strateg, Seriful de Nothingham este cel mai mare dusman al lui Robin si al coroanei engleze reprezentatat prin regele Richard.Seriful isi trage energia vitala din frica muritorilor de rand carora le impune taxe peste puterile lor si pedepse alaturi de mana sa dreapta Guy of Gisborne, tradand in acelasi timp si Coroana, compltand impotriva regelui, alaturi de fratele acestuia, Printul John.

Pe umerii sai cade o sarcina dubla si in acelasi timp peste puterile sale: cea de a-l asasina pe Robin si pe regele Richard. Va reusi el sau va fi detronat tocmai de catre protectorul sau print John?

Arma preferata: Guy of Gisborne

Isabella – sora lui Guy, personaj dualist

Isabella este sora mai mica a lui Gisborne. Pe cand cei doi frati erau tineri, familia si-a pierdut bunastarea si pamanturile din Anglia si au fost nevoiti sa se mute in Anglia. In speranta de a-si redobandi avutia, Guy o vinde pe Isabella unui englez bogat care urmeaza sa-i fie sot. Un sot crud si abuziv de care femeia fuge, incercand sa gaseasca intelegere alaturi de fratele sau, al carui status ca si mana dreapta a serifului este in plina ascensiune. Guy insa nici nu vrea sa auda de rebeliunea sorei sale si de aici se naste o ura reciproca care o va purta pe Isabella in bratele lui Robin, incapabil de a discerne viclenia femeii dualiste si fara scrupule.

Kate – taranca locala, viitoarea iubita a lui Robin

Kate este o femeie practica si talentata. Inca din copilarie, si-a ajutat mama in treburile casnice si afaceri, este localnica din satul Loxley, proprietatea lui Robin, mereu franca si mereu la un pas de a intra in conflict cu autoritatea. Impulsiva si pasionala, ea este femeia care mai inai face si mai apoi gandeste dar, va fi imediat indragita atat de Robin cat si de Much, cel din urma cedand in favoarea liderului bandei. Se va indragosti si ea de rebelul fost nobil si se va alatura gastii lui, singurul ei ideal fiind dezrobirea satului de bastina de sub opresiunea serifului si a lui gisbrone.

Distributia Robin Hood:

Jonas Armstrong … Robin Hood (39 episoade, 2006-2009)Gordon Kennedy … Little John (38 episoade, 2006-2009)Sam Troughton … Much (38 episoade, 2006-2009)Joe Armstrong … Allan A Dale (38 episoade, 2006-2009)Richard Armitage … Guy of Gisborne / … (37 episoade, 2006-2009)Keith Allen … Sheriff of Nottingham (34 episoade, 2006-2009)Lucy Griffiths … Marian (27 episoade, 2006-2009)Harry Lloyd … Will Scarlett (26 episoade, 2006-2007)David Harewood … Tuck (12 episoade, 2009)Joanne Frogatt … Kate (11 episoade, 2009)Lara Pulver … Isabella (8 episoade, 2009)Clive Standen … Archer (3 episoade, 2009)Toby Stephens … Prince John (3 episoade, 2009).