Primul control stomatologic al copilului tau!

Este bine ca cel mic sa fie obisnuit cu controalele stomatologice regulate, inca de la o varsta frageda. Din pacate, cei mai multi parinti amana aceasta vizita pana in momentul in care copilul se plange de dureri de dinti sau dintii nu cresc asa cum ar trebui. Sa aflam mai multe despre primul control stomatologic al copilului tau!

Controlul stomatologic este recomandat in momentul in care copilului incep sa ii iasa dintii finali (dupa pierderea dintilor de lapte). Cateodata, anumiti dinti de lapte au o radacina mai puternica, iar din aceasta cauza cel mic poate acuza dureri de dinti. Este bine sa iti duci copilul la medic imediat cum acesta acuza dureri sau are un abces.

Povesteste-i despre vizita

Incearca sa ii explici celui mic cum va decurge vizita si ca nu va pati nimic. Acum exista cabinete stomatologice special concepute pentru copii, care au ca scop inlaturarea fricii. Medicul trebuie sa fie foarte rabdator si sa prezinte consultatia ca pe un joc.

Frica este molipsitoare

Chiar daca nu stiu despre ce este vorba, foarte multi copii se tem de un control stomatologic. Aceasta teama poate fi alimentata si de refuzul unuia dintre parinti de a se duce la controale stomatologice regulate. La control, micutul va fi insotit de parintele care se duce mai des la stomatolog si care ii poate explica acestuia ca nu are de ce sa se teama.

Nu obliga copilul sa faca ceva ce nu vrea

Daca vrei ca cel mic sa nu aiba o experienta traumatizanta, atunci nu il obliga sa faca consultul daca nu vrea. Incearca sa il convingi cum poti, insa nu il tine cu forta pe scaun sau cu gura deschisa. Daca procedezi in acest fel nu vei face decat sa ii sporesti frica si sa refuze si mai vehement orice vizita la stomatolog.

Du-l la stomatolog periodic

In special in perioada in care dantura se dezvolta si ii apar dinti noi, controlul stomatologic este foarte important. Medicul poate vedea din timp daca dintii cresc drepti si poate corecta orice imperfectiune cat copilul este inca mic. Cu siguranta nu vrei ca cel mic sa aiba o dantura suprapusa si urata!

Alege cu atentie medicul

Chiar daca tu ai un medic foarte bun, asta nu inseamna ca este bun si pentru copilul tau. Medicii care trateaza copii trebuie sa fie foarte calmi si rabdatori, deoarece cei mici nu se vor lasa usor convinsi.