Praga iarna, de neuitat

Praga este unul dintre cele mai fermecatoare orase din Europa. Maretia constructiilor sale ii lasa fara suflare pe cei care au norocul sa-l cunoasca, nu degeaba, centrul istoric al orasului a fost declarat de UNESCO ca Patrimoniu Mondial.

Dar daca Praga este un oras fascinant, cu atat mai mult este iarna, cand zapada impodobeste strazile si acoperisurile vechilor palate si cladiri. Vrei sa ni te alaturi pentru a descoperi tot ce este mai bun din Praga in timpul iernii?

Castelul din Praga

Castelul Praga face parte dintr-unul dintre cele mai importante si emblematice ansambluri arhitecturale din Europa. Interiorul complexului adaposteste, pe langa castel, Catedrala din Praga, Manastirea Sfantul Gheorghe, Bazilica Sfantul Gheorghe, Palatul Regal, grajdurile, galerii de arta renascentiste si baroc si multe altele.

Castelul Praga a fost construit in secolul al IX-lea si a fost resedinta regilor Boemiei, a presedintilor Cehoslovaciei si a imparatilor Sfantului Roman.

Acest castel este unul dintre cele mai spectaculoase si mai mari din Europa.  De fapt, dintre cele mai vechi castele, acesta este cel mai mare cu dimensiuni de 570 de metri lungime si o inaltime medie de 130 de metri.

Podul charles

Acest pod traverseaza raul Vltava de la orasul vechi pana la orasul mic. Cu o lungime de 516 metri si o latime de 10 metri, Podul Carol are onoarea de a fi cel mai vechi din Cehia.

Constructia acestui pod a inceput in anul 1357 si a fost finalizata la inceputul secolului al XV-lea . La acea vreme, Podul Carol era singura si cea mai importanta cale de comunicatie.

Acest pod nu este doar vechi, ci si unul dintre cele mai frumoase: podele de piatra, felinare romantice si sculpturi de-a lungul lui.

Catedrala Sf. Vitus

Aceasta spectaculoasa si impunatoare catedrala in stil gotic dateaza din 1344, cand a fost pusa prima piatra pentru constructia ei. Catedrala Sf. Vitus este unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale Praga si Republica Ceha.

Catedrala San Vito este una dintre cele mai mari din Europa, unele dintre incaperile pe care le gazduiesc sunt Altarul Mare, mormantul lui San Juan de Nepomuceno, Panteonul Regal, Capela San Wenceslao, Oratoriul Regal, bijuteriile din Coroana Ceha, biblioteca capitulara si Trezoreria Capitalei, printre multe altele.

Praga: frumusete si istorie intr-un singur loc

Piata orasului vechi

Piata Orasului Vechi este una dintre cele mai faimoase si frumoase din oras, daca adaugam la asta zapada si luminile decorative ale iernii devine o priveliste incomparabila . Aceasta piata veche este situata intre Piata Wenceslas si Podul Carol.

Dupa ce am strabatut strazile inguste ale orasului este o adevarata placere sa te odihnesti in acest loc spatios. Pe langa faptul ca va minunati de arhitectura sa , puteti gasi si miticul Ceas Astronomic, al carui mecanism astronomic de cadran dateaza din anul 1410.

Opera de Stat din Praga

Teatrul care serveste drept scena pentru Opera de Stat din Praga este absolut spectaculos. Luxul si antichitatea se unesc pentru a forma aceasta cladire care este capabila sa ne duca inapoi in timp.

Acest teatru a fost fondat initial ca „Noul Teatru German” in 1888. Va recomandam sa vizitati acest loc magnific si daca reusiti sa coincida si cu o functie va veti bucura mult mai mult de el.

Aleea de Aur

Callejon de Oro este o strada emblematica care este aproape de castel. Aceasta strada este caracterizata de un sir de cladiri mici care au fost construite la sfarsitul secolului al XVI-lea pentru a gazdui garzile de onoare ale imparatului Rudolf al II-lea de Habsburg. Numele ei se datoreaza faptului ca mai tarziu au locuit in loc multi aurari.

Praga este un oras pur si simplu uimitor si iarna este capabil sa-si impresioneze si mai mult vizitatorii. Fiecare dintre strazile si podurile sale, catedrala si castelul reprezinta istoria veche si captivanta a acestei tari magnifice. Ti-ar placea sa cunosti Praga?