HBO: 5 motive pentru a viziona The Plot Against America, noul serial politic

Se pare ca HBO nu concureaza cu celelalte platforme de streaming, ci cu ea insasi si cauta in mod constant sa-si depaseasca marele serial cu noi pariuri care prezinta ceva diferit, inovator si mai bun decat orice au prezentat pana acum.

In urma cu doar cateva saptamani, pe platforma a avut premiera The Outsider, care a devenit rapid unul dintre cele mai bune seriale ale sezonului si una dintre cele mai bune adaptari ale cartilor lui Stephen King, dar lucrurile nu s-au oprit aici, HBO are acum un nou serial (care a tocmai a fost lansat) care se bazeaza tot pe un roman iconic si care ne prezinta o versiune alternativa a istoriei americane pe care o cunoastem deja.

The Plot Against America este o colaborare intre una dintre cele mai stralucite minti din literatura cu una dintre cele mai stralucite minti pe care le avem astazi la televiziune, scriitorul Philip Roth, si showrunner-ul David Simon, care este creierul din spatele unora dintre cele mai de succes seriale ale studiului. .

In serial, putem vedea o realitate alternativa in care Franklin D. Roosevelt este invins la alegerile din 1940 de republicanul Charles Lindbergh (celebrul pilot care a devenit erou national cand a facut un zbor non-stop de 33 de ore si al carui fiu a fost rapit si gasit mort la doar cativa metri de casa lui), ceea ce schimba radical viata din tara si istoria ei.

Dar Lindbergh nu a fost doar un erou, a fost si un antisemit, un rasist si izolationist cu simpatie pentru Hitler si o pozitie neutra fata de cel mai mare razboi din lume (Al Doilea Razboi Mondial).

In poveste, Lindbergh este convins ca ideea de a interveni in razboi are de-a face cu interesele personale ale comunitatii evreiesti, care incepe sa genereze ura impotriva lor in toata tara.

Vine de la creatorii The Wire si The Deuce

David Simon este unul dintre creatorii celor mai bune seriale din istoria televiziunii, CV-ul sau include titluri precum The Wire, Treme si The Deuce, serialul despre inceputurile industriei porno, pe langa faptul ca a lucrat la miniseriale precum The Corner, Generation Kill si Show Me A Hero, toate acestea au primit recenzii grozave si unele sunt pe lista celor mai bune din istorie, in principal The Wire.

Este inspirat de un celebru roman al lui Philip Roth

In ultima vreme se pare ca cele mai bune seriale sunt cele care sunt inspirate din carti si aceasta nu face exceptie. Acest celebru roman a fost publicat in 2004 si Roth isi imagineaza ce s-ar fi intamplat daca Statele Unite ar fi decis cu adevarat sa ramana neutre in fata razboiului si a impactului pe care l-ar avea asupra vietii cetatenilor sai.

Roth a spus la acea vreme: „Am gasit o propozitie in care Arthur Schlesinger subliniaza ca au existat niste izolationisti republicani care au vrut sa-l prezinte pe Lindbergh pentru presedinte in 1940. Asta a fost, acea propozitie cu referire la Lindbergh si un fapt despre el ca am nu stia M-a facut sa ma gandesc: ce daca ar fi avut? Intre scrierea acelei intrebari si cartea complet dezvoltata au fost trei ani de munca”, a scris autorul romanului in The New York Times, adaugand ca “Complotul impotriva Americii este un exercitiu de imaginatie istorica. Scopul nu este acela de a ilumina prezentul prin trecut, ci de a ilumina trecutul prin trecut.”

Are o distributie grozava

Nu mai exista acea bariera intre Hollywood si televiziune, acum actorii de film se alatura oricarui proiect care ii intereseaza si stiu ca cei mai buni au format serial, The Plot Against America ii are in rolurile principale pe Winona Ryder, John Turturro, Zoe Kazan si Morgan Spector, care fac parte dintr-o familie de evrei care se lupta impotriva prejudecatilor si urii din epoca Lindbergh.

Ne arata ca deciziile noastre pot avea consecinte teribile

Una dintre marile reflectii ale lui Roth este ca avem mereu in fata drumuri diferite, dar un simplu pas in directia opusa poate avea o serie de consecinte radicale, in acest caz, alegerea unui nou candidat genereaza o atmosfera de ura in tara si lasa o intreaga comunitate infundata in frica si nesiguranta.

Rasismul si prejudecatile si politica actuala

Serialul nu are loc in prezent si nici nu ne spune o poveste adevarata, dar seamana ciudat cu multe situatii care se traiesc in lume, mai ales ca Donald Trump a venit la putere cu un discurs anti-imigranti si patriotic. la extrem.

Nu suntem intr-un nou razboi mondial, dar ne confruntam cu rasism, discriminare si prejudecati ca urmare a alegerii persoanei gresite pentru a deveni liderul uneia dintre cele mai influente tari.