Distreaza-te invațand o limba straina

Invațarea unei limbi straine nu este probabil pe lista ta de activitați interesante. Pot chiar sa iți dau dreptate, gandindu-ma la invațarea gramaticii, la memorarea diferitelor reguli și a vocabularului nou. Iar cand devine și materie obligatorie la școala, pare și mai puțin interesanta. Invațarea unei limbi straine nu e lipsita de eforturi, dar iți poate aduce o satisfacție personala enorma.  In cautarea motivației  

Știai ca a invața o limba straina poate fi chiar distractiv? Poate nu te-ai gandit la asta, dar pentru unii oameni a invața limbi straine este un hobby. De ce nu și pentru tine? Ca orice alt hobby, aceasta activitate iți poate colora viața și iți poate deschide calea spre noi oportunitați.

Internetul este accesat de tineri din toata lumea, iar o limba straina iți poate facilita comunicarea cu internauți din toate colțurile lumii, aceasta comunicare nefiind posibila fara depașirea barierei lingvistice.

Tinerii care pun pe lista de prioritați invațarea unei limbi straine, au mai multe oportunitați in educație și cariera. Cheia pentru o cariera internaționala sau un job la o companie multinaționala este printre altele, abilitatea angajatului de a se exprima in limba straina ceruta. Capacitatea de a te exprima fluent in cel puțin o limba straina este un ,,must’’in viața profesionala.

Daca ești curios/curioasa in legatura cu o anumita cultura și vrei sa vizitezi țara respectiva, necunoașterea limbii acelei țari ingreuneaza ințelegerea culturii acesteia. In momentul in care inveți limba unei țari poți aprecia cu adevarat literatura, arta și esența acelei culturi. Cand calatorești, chiar și minimul de cunoștințe de limba te poate ajuta sa faci din calatoria  ta o experiența mai placuta și interesanta.

Prin invațarea unei limbi straine ii oferi creierului tau ,,gimnastica’’de care are nevoie. Devii mult mai flexibil in gandire, iar creativitatea și gandirea critica se nuanțeaza. Se pare ca tinerii care vorbesc cel puțin o limba straina fluent, au mai mult succes la școala.