De ce economia mondiala are nevoie de crearea de startup-uri

In acest moment, nu este nerezonabil sa spunem ca criza economica a revolutionat peisajul economic si al afacerilor. Poate de aceea nu suntem surprinsi ca multe sectoare au fost fortate sa-si reinventeze viziunea de afaceri sau sa inceteze sa-si urmareasca ideea de afaceri si increderea pentru a creste cu idei noi si modele mai noi. Progresele tehnologice si cresterea digitala au fost un flux de o calitate extraordinara pentru a exploata cresterea in moduri noi.

Noi obiceiuri au fost puse in centrul atentiei, iar nevoile societatii de astazi sunt din ce in ce mai complexe si mai digitale; cine le raspunde? Fenomenul botezat drept „trezirea economiei prin Startup-uri” este o realitate si, in plus, este pozitiv.

Crearea startup-ului; cu cat mai mult, cu atat mai bine

Exista un nucleu de oameni care au optat sa inoveze si sa mizeze pe idei indraznete si originale in care poate nimeni altcineva nu crede. Majoritatea oamenilor nu ar fi pariat niciodata pe aceste idei si se dovedeste ca, in termeni generali, ajung sa aiba un mare succes si, cel mai important, creeaza noi locuri de munca si contribuie la imbunatatirea economiei globale.

Antreprenorii , acel exemplar necesar orbiti de o idee, multi dintre ei cu cunostinte tehnologice, uita de prestabilit si opteaza pentru o viziune mai deschisa si o premisa fixa; incredere in ceea ce se face. Acestia sunt antreprenorii care, prin Startup-uri, se asigura ca bula economica nu se dezumfla si ca exista intotdeauna suficienta respiratie pentru a putea spune ca se apropie redresarea.

Din acest motiv, este foarte important ca exista tot mai multi oameni intreprinzatori, care doresc sa schimbe paradigmele si metodele din care ne este atat de greu sa iesim. Parasiti cultura de afaceri care a domnit in ultimul secol si faceti un salt in gol; cu credinta ca daca muncesti, roadele vin mereu si bazandu-te pe oameni similari care au incredere in proiectele si ideile lor inovatoare.

Trebuie sa-i ajuti pe acesti oameni, sa-i faci sa se simta mereu motivati sa avanseze si sa nu fie invinsi la primul obstacol al unei cariere; o cursa care a fost intotdeauna faimoasa pentru ca a avut cateva suisuri si coborasuri care tin inima. Nu ne confruntam cu o noua paradigma, inceperea unei afaceri a fost intotdeauna sinonim cu probleme. Ceea ce se schimba este modul in care lucrurile pot fi facute acum; platformele, distributia, oportunitatile de a crea o idee intr-o afacere de succes.

Sprijin pentru antreprenori; baza pentru a asigura mai multe sanse de succes

Exista multi experti economici care recomanda si avertizeaza asupra importantei crearii de noi Startup-uri. Problema actuala este ca dificultatile birocratice si economice de a putea intreprinde cu toate garantiile si sprijinul banesc nu pot fi eliminate, sau cel putin atenuate. Crearea masiva de noi Startup-uri ar insemna un nou ecosistem economic si de afaceri capabil sa-l imbunatateasca pe cel existent pana in prezent.

Multi sunt antreprenorii care abandoneaza zilnic, din pacate din cauza lipsei de incredere sau a lipsei de fonduri. Antreprenoriatul nu este un pat de trandafiri si cea mai complicata parte care ramane de depasit este ajutorul pe care il primesc pentru a-si indeplini planurile.

De la administratiile publice nu faciliteaza ceea ce ar fi ideal pentru a putea promova executia de idei noi, pentru a crea Startup-uri si noi modele de afaceri. Sprijinul din partea administratiilor in scopul generarii unei schimbari structurale ar trebui sa fie o prioritate pentru a ridica o economie scufundata. Sunt necesare reforme capabile sa transforme toate domeniile; mai ales in ajutoare, sprijin financiar, stimulente fiscale si tot felul de sprijin care poate servi drept ploaie acelor antreprenori care doresc sa parieze pe idei prin Startup-uri.

Ce solutii exista pentru a schimba situatia si a o imbunatati?

Exista multe modalitati de imbunatatire a sistemului, fie prin gasirea cheii pentru a incuraja o productivitate mai eficienta, fie prin pariuri mai mari si prin acordarea de incredere din partea administratiilor publice antreprenorilor. Primul handicap care apare pe parcurs este ca unele dintre idei ar putea sa nu fie fezabile astazi, totusi, puteti sa va luati un angajament si sa studiati sectoarele in care este mai fezabil sa cresteti rapid si in siguranta (ceea ce nu inseamna ca alte sectoare nu sunt, dar cu datele in mana, exista o corelatie de sectoare care cresc mai rapid decat altele). Mizati pe seif, la fel ca si sectoarele emergente ale celor mai avansate tehnologii precum TIC, este, fara indoiala, o alegere buna, desi trebuie mentionat ca toate sectoarele se imbogatesc reciproc pentru ceea ce ar trebui sa fie un efort comun.

Exemplul de succes al unor piete care sunt in crestere, precum Fintech, este o buna oportunitate de a crea incredere in alte sectoare si de a incuraja alte domenii sa se angajeze.

Comunicarea joaca un rol foarte important in acest joc; Daca obiectivul este crearea si consolidarea companiilor, trebuie folosit un canal de comunicare astfel incat mesajul sa ajunga pe cale masiva si, in plus, sa se asigure ca sunt cunoscute toate oportunitatile care exista pentru a le intreprinde.

Crearea unui nou ecosistem de afaceri este, de asemenea, o optiune de imbunatatire a productivitatii si a cresterii economice. Acest ecosistem ar trebui sa aiba drept obiectiv numarul unu crearea de companii tehnologice de varf la nivel mondial. Pentru a face acest lucru, ar trebui urmate o serie de linii directoare sau actiuni care trebuie efectuate, cum ar fi acestea:

  • Opriti fenomenul migrator al tinerilor care sunt pregatiti, care, din lipsa de oportunitati, ajung sa paraseasca Spania pentru a-si incerca norocul.
  • Promovati crearea de grupuri de afaceri in sectoare precum tehnologia, astfel incat acestea sa poata fi consolidate mai usor si sa contribuie la crearea acestui nou ecosistem.
  • O revolutie a franelor fiscale care exista astazi poate fi de mare ajutor pentru ca Startup-urile sa poata decola intr-un mod mai usor.

Ponderea startup-urilor in economia mondiala

Dupa cum am mai spus, startup-urile au un rol foarte important in cresterea economiei, pentru ca ceea ce parea de neconceput inainte este acum real, se intampla. Daca inainte totul era foarte previzibil, astazi totul este intr-o evolutie atat de constanta incat este foarte greu sa tii pasul cu totul. Ceea ce in urma cu cativa ani merita sa fie considerat inovatie, acum putine progrese ne surprind placut.

Startup-urile au potentialul de a creste multe sectoare si, in acest fel, economia se imbunatateste. Acum trebuie sa luam in considerare un nivel mai ridicat de productivitate si valoare adaugata in companii, prin creativitate si inovatie, care sunt doi dintre cei mai importanti piloni ai succesului unui antreprenor.