CEO-urile Google si Microsoft, nascute in India, se angajeaza sa sprijine tara din cauza crizei coronavirusului

Sundar Pichai de la Google si Satya Nadella de la Microsoft acorda ajutor catre India in timp ce tara se lupta cu un atac de cazuri de coronavirus.

Directorii executivi de origine indiana s-au angajat luni in declaratii pentru a ajuta la combaterea unei penurii critice de oxigen medical, pentru a oferi expertiza tehnica si pentru a utiliza resurse corporative, deoarece tara continua sa stabileasca recorduri mondiale pentru infectiile zilnice.

,,Sunt innebunita de situatia actuala din India”, a scris Nadella pe Twitter.

“Sunt recunoscator ca guvernul SUA se mobilizeaza pentru a ajuta. Microsoft va continua sa-si foloseasca vocea, resursele si tehnologia pentru a sprijini eforturile de ajutorare si pentru a sprijini achizitionarea de dispozitive critice de concentrare a oxigenului”, a adaugat el.

Cu cateva ore mai tarziu, Nadellei i s-a alaturat Pichai, care a declarat intr-o postare pe Twitter ca este ,,devastat cand a vazut inrautatirea crizei Covid” si a anuntat 1,35 miliarde de rupii (18 milioane de dolari) in ajutor de la Google si angajatii sai.

Google a declarat intr-o postare pe blog ca va acorda un grant UNICEF pentru consumabile medicale urgente, inclusiv oxigen si echipamente de testare. Give India, o platforma de donatii online, va primi o subventie pentru familiile afectate de criza. Compania contribuie, de asemenea, cu 15 milioane de dolari in publicitate gratuita pentru campaniile de informare in domeniul sanatatii publice.

Nadella si Pichai sunt doi dintre cei mai de succes directori mondiali din India. Nadella, originara din sudul orasului Hyderabad, a lucrat la Microsoft ( MSFT ) din 1992 si a devenit director executiv in 2014.

Pichai s-a nascut in Tamil Nadu. Faimos nu a avut un computer care a crescut pana cand s-a mutat in Statele Unite pentru a studia la Universitatea Stanford si s-a alaturat companiei Google in 2004. Pichai a fost numit CEO al firmei in 2015 si ulterior si-a asumat mantia companiei-mama Alphabet in 2019.

Angajamentele executivilor vin ca al doilea val al Indiei , care a inceput la jumatatea lunii martie , devasteaza comunitatile si spitalele din toata tara. Totul este in lipsa – paturi pentru unitati de terapie intensiva, medicamente, oxigen si ventilatoare. Corpurile se ingramadesc in morga si crematorii.

“Chiar acum India trece prin cel mai dificil moment din pandemie de pana acum”, a scris Sanjay Gupta, seful Indiei Google, in postarea pe blog a companiei .

Gupta a spus ca compania lucreaza pentru a imbunatati modul in care oamenii gasesc informatii despre ,,unde se pot face teste si vaccinuri” pe platformele companiei, inclusiv motorul de cautare, Google Maps si YouTube.

,,Ne intrebam ce putem face mai mult ca companie pentru a ne asigura ca oamenii primesc informatiile si sprijinul de care au nevoie pentru a-si mentine familiile si comunitatile sanatoase si in siguranta”, a adaugat el. ,,Comunitatea Google si familiile lor simt si impactul devastator.”

India a raportat luni 352.991 de cazuri noi de coronavirus, aducand totalul la peste 17,3 milioane de cazuri, potrivit unui numar al cifrelor CNN de la Ministerul Sanatatii din India. Este cel mai multe cazuri inregistrate intr-o singura zi oriunde in lume.

Numarul mortilor din tara continua, de asemenea, sa atinga noi maxime, cu 2.812 decese raportate, marcand a zecea zi intr-un rand de cifre in crestere. Numarul total al deceselor se ridica la peste 195.000.