Cele mai scumpe creatii vestimentare din toate timpurile

Diamante, piele de cerb, safire, topaz – doar cateva dintre materialele la care marii designeri au apelat de-a lungul timpului pentru a confectiona piese vestimentare demne de Cartea Recordurilor. Inspirate fie din culturile orientale, fie din simpla dorinta feminina de a starni admiratie si de a capta toate privirile, creatiile sunt cu siguranta niste repere in evolutia modei de pretutindeni.

Cea mai scumpa rochie din lume

Evaluata la nu mai putin de 13,8 milioane de euro, cea mai scumpa rochie din lume apartine designerului britanic Debbie Wingham. Inspirata din cultura orientala, rochia este o reproducere a vesmantului purtat de femeile din lumea araba, numit ,,abaya’’, fiind  incrustata cu 2.000 de pietre pretioase, printre care si cea mai scumpa piatra din lume, un diamant rosu ce valoreaza 6 milioane de euro.

Debbie Wingham este recunoscuta pe plan mondial pentru creatiile sale de lux, in 2012 dezvaluind in cadrul  unei prezentari de moda din Kiev o rochie incrustata cu 50 de diamante negre, evaluata la 4,135 milioane de euro.

Cea mai recenta creatie a designerului britanic este expusa in Dubai.

Cea mai scumpa pereche de pantaloni din lume

Tot legata de orasul luxului si al extravagantei este si cea mai scumpa pereche de pantaloni, achizitionata de un prosper om de afaceri german stabilit in Dubai. Creatia, estimata la 85.000 de euro, este confectionata din piele de cerb rosu salbatic si are incrustate 166 de diamante batute in aur.

Originari din Austria, pantalonii au fost realizati dupa modelul traditionalilor Lederhosen, pantaloni tipici pentru zona Bavariei si a Tirolului.

Cel mai scump sutien din lume

Creat de firma elvetiana de lux Mouawad,  cel mai scump sutien din lume a fost prezentat anul acesta, in cadrul penultimei prezentari de moda marca Victoria’s Secret. Estimat la pretul de 10 milioane de dolari, sutienul este confectionat din 4.200 de pietre pretioase precum diamante, safire si rubine, batute in aur de 18 karate. Intre cupele sutienului este pozitionat un rubin de 52 de karate.

Sutienul a fost purtat pe podium de top modelele Candice Swanepoel, Alessandra Ambrosio, Miranda Kerr, Giselle Bundchen si Heidi Klum.

Cea mai scumpa palarie din lume

,,Chapeau D’amour’’, cum este denumita cea mai scumpa palarie din lume, apartine unuia dintre cei mai renumiti designeri de nisa, Louis Mariette. Estimata la 2,7 milioane de dolari, palaria este tesuta cu platina si incrustata cu diamante, avand ca sursa deinspiratie motive florale precum iedera.

Palaria a fost creata in anul 2004 si purtata in cadrul unei prezentari de catre actrita si cantareata Alicia Witt. Din pacate pentru doritori, extravaganta creatie nu este de vanzare.

Cei mai scumpi pantofi din lume

Probabil spre surprinderea multora, cei mai scumpi pantofi din lume nu sunt de dama. Creati de Tom Ford in colaborare cu renumitul bijutier Jason Arasheben, perechea costa aproximativ 2 milioane de dolari, fiind incrustata cu 14.000 de diamante de 340 de karate.

Pantofii au fost purtati in premiera de gazda show-ului TV ,,America’s got talent’’, Nick Cannon.

Cea mai scumpa geanta din lume

Valorand aproape 1,9 milioane de dolari, cea mai scumpa geanta din lume a fost creata de Ginza Tanaka si depaseste cu mult pretul celorlaltor genti ale brandurilor internationale de lux.

Cu un colier detasabil aplicat, alcatuit din nu mai putin de 2182 diamante, geanta realizata exclusiv din platina lustruita poate fi considerata o adevarata capodopera a bijutierilor.

Cea mai scumpa curea din lume

Apartinand brandului Bugatti, cea mai scumpa curea din lume valoreaza 85.000 de dolari. Realizata cu ajutorul casei de bijuterii  Roland Iten, cureaua este confectionata din nu mai putin de 100 de piese mecanice din aur roz si titan.

Cureaua se gaseste intr-o editie limitata de 11 bucati.

Cea mai scumpa esarfa din lume

Desi la o prima vedere nu pare un articol vestimentar de lux, aparentele sunt inselatoare in ceea ce priveste cea mai scumpa esarfa din lume, creata in 1946 la initiativa fondatoarei Ascher London. 

Pretul esarfei se ridica la 4.8 milioane de dolari, gratie imprimeului unicat intitulat ,,Oceanie, la Mer’’, realizat de celebrul pictor francez Henri Matisse. Esarfa a fost achizitionata in cadrul unei licitatii din Londra, iar ulterior au fost realizate esarfe pe acelasi model, intr-o editie limitata de 30 de bucati.

Cel mai scump ceas din lume

Estimat la 12 milioane de euro, ceasul de buzunar a fost scos la licitatie in luna noiembrie. Are integrat un sistem prin care se  pot identifica fazele lunii, momentele rasaritului, respectiv, apusului in New York, cat si un calendar infinit, fiind realizat integral din aur. Creat in 1933, este cel mai complex ceas realizat vreodata de ceasornicarii elvetieni fara a utiliza computerul si nu poate fi reprodus.