Cele mai bune 6 nave de croaziera din lume

In fiecare an turismul de croaziera creste prin marile si oceanele intregii planete. O experienta care combina descoperirea de noi porturi, orase si peisaje cu experienta deplasarii in sine. Pentru ca in cele mai bune croaziere din lume, cel mai putin important lucru este locul in care debarci.

Va prezentam aici cateva dintre cele mai bune si mai de succes croaziere ale anului 2015, adica pentru anul viitor aceste itinerarii vor continua sa triumfe.

1. O croaziera in Japonia

Japonia este o tara maritima prin excelenta, poate din acest motiv una dintre cele mai bune modalitati de a o explora este sa faci o croaziera. Ceva care, pe de alta parte, pentru straini este o experienta foarte confortabila, evitand problemele cu limba lor indescifrabila. Problema de a ajunge sa-ti savurezi mancarea rafinata este, de asemenea, rezolvata.

Aceste croaziere, care pleaca din Tokyo, pot vizita pentru cateva zile principalele si cele mai atractive porturi ale Japoniei, vizitand locuri precum Osaka sau Hiroshima, ba chiar ajungand in peninsula Busan, in Coreea de Sud vecina.

2. O croaziera de lux intre Dubrovnik si Atena

Exista numeroase nave de croaziera care navigheaza in Marea Mediterana aproape tot timpul anului. Optiunile sunt variate, cu opriri in Spania, Franta, Italia, Tunisia, Egipt etc. Dar aici va propunem unul foarte luxos intre Croatia si Grecia.

Adica navigand prin Marea Adriatica si Marea Egee, doua sub-mari din Mediterana. Doua intinderi acvatice pline de insule care sunt intotdeauna scena de legende, mitologie, bucatarie gustoasa si delicatese. O croaziera mai relaxata si mai eleganta.

3. O croaziera din Cuba in Mexic, trecand prin Jamaica si Grand Cayman

O alta zona a planetei in care abunda navele de croaziera este Marea Caraibelor. Exista croaziere din Florida, in Statele Unite, in Venezuela si, intre ele, nenumarate tari si insule unde sa andocareze. Pe scurt, multe rute si toate atractive: Curacao, Puerto Rico, Riviera Maya, Cartagena de Indias, Antigua, Bahamas, Costa Rica…

Daca nu stii unde sa mergi, pentru ca orice destinatie te motiveaza, aici iti facem una dintre numeroasele propuneri de pe piata: o croaziera care pleaca din Havana (Cuba) si timp de opt sau zece zile te va duce in Jamaica si apoi in Mexic, sa se scufunde in Cozumel.

4. O croaziera pe Marea Baltica

De la caldura Caraibelor, pana la Marea Baltica, in nordul Europei. Alt climat, alte culturi, alte arome, dar la fel de incitante. Tari precum Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda sau Rusia se afla pe tarmurile Marii Baltice. De fapt, practic toate capitalele sale sunt scaldate de aceasta mare, cu exceptia Rusiei, Moscova, dar in schimb exista frumosul Sankt Petersburg.

Urmeaza insa sa amintim patru locuri cu un farmec aparte, dar si cu preturi mult mai rezonabile: coasta de nord a Poloniei si cele trei republici baltice (Lituania, Letonia si Estonia). Destul de surpriza.

5. O croaziera din Bali la Marea Bariera de Corali

Aceasta propunere poate parea inaccesibila. Cu toate acestea, verificati-l si puteti fi placut surprins cu aceasta croaziera prin tinuturile, insulele si marile Oceaniei. Da, pentru ca este o calatorie intensa de paisprezece nopti intre Bali si Marea Bariera de Corali, indreptandu-se spre Australia si Noua Zeelanda.

Vorbim despre antipozi, adica o calatorie literalmente la celalalt capat al globului si, prin urmare, asta este intotdeauna costisitoare. Cu toate acestea, croazierele devin din ce in ce mai frecvente in acea zona si la preturi mai competitive. Poate fi o oportunitate buna de a explora confortabil aceasta zona uimitoare a planetei.

6. O croaziera lunga prin Pasajul de Nord-Vest

Pentru a incheia, o propunere pentru economii foarte sanatoase, da, pentru ca aceasta croaziera pe gheata este, fara indoiala, o investitie grozava care, in schimb, va oferi o experienta cat mai exclusiva si amintiri de neuitat. Pentru asta trebuie sa ai bani si, de asemenea, timp, pentru ca este o croaziera care implica peste 30 de zile de traversare. Acestea fiind spuse, un lux.

Totusi, cine nu si-ar dori? Punctul de imbarcare si inceputul itinerariului sunt tinuturile Alaska,  in timp ce calatorii ajung sa debarce in portul New York. La mijloc, locuri de neuitat in Nunavut, Groenlanda sau Maine.

O adevarata aventura printre peisaje unice, cu savoarea rutelor din alte vremuri si, totusi, gazduita in nave extraordinar de confortabile.