Ce sa faci in San Cristobal de las Casas

San Cristobal de las Casas este un lux prin culoare, aer curat, artizanat, oameni frumosi si zone naturale de neegalat. Dispunerea intacta a strazilor sale, precum si cladirile sale principale, impreuna cu pastrarea unei vieti traditionale, i-au castigat recunoasterea de Oras Magical acordata de Ministerul Turismului.

7 lucruri de facut in San Cristobal de las Casas

Muzeul chihlimbarului

Deoarece chihlimbarul din Chiapas are Denumire de Origine, toate informatiile referitoare la aceasta rasina pot fi descoperite aici din originea, extractia, utilizarile si semnificatia ei. Este la doar 7 minute.

Aici vei gasi aproape orice piesa realizata cu chihlimbar si fara indoiala admira piesele aproape transparente care inchid in interior vreo insecta pietrificata, atat de minunat va fi.

Micul tarc

Este o zona naturala frumoasa, la putin peste o ora de San Cristobal de las Casas, si putin cunoscuta de turisti.

Un fel de apa albastra in miniatura, pentru cei care vor sa petreaca o zi intr-un loc linistit, in mijlocul naturii.

Zona isi ia numele de la cascadele care formeaza raul care coboara spre Ocosingo. Intrarea in parc costa 10,00 dolari pesos, la scurt timp dupa cabina poteca de beton si pietre se indoaie.

Excursie la San Juan Chamula

Este una dintre locurile de vizitat obligatoriu pentru toti oamenii care vin sau locuiesc in San Cristobal de las Casas, unde sediul municipal este situat la 10 km de San Cristobal de las Casas.

Acest municipiu este cunoscut pentru Chamula (locuitorii sai) care fac parte din grupul etnic Tzozil, care inca perpetueaza idiosincratic ritualurile religiei catolice, amestecate cu ritualuri.

Aceasta vizita la San Juan Chamula este foarte interesanta, deoarece este unul dintre putinele locuri in care aceste ritualuri pot fi observate la persoana intai.

Arcotete

Este situat la 25 de minute cu masina de centru, este un parc de ecoturism care ascunde un ansamblu de pesteri cu bolti de pana la 300 de metri inaltime.

In plimbarea cu bicicleta, dupa ce trece prin bolti, se pot vedea o serie de mori datand din secolul al XVIII-lea pana in secolul al XIX-lea, in care se procesa graul. Iti va lua intre 4 si 6 ore.

Mergator ecleziastic din San Cristobal de las Casas

Aceasta strada este una dintre cele mai aglomerate, deoarece trece prin fata catedralei. Aici puteti cumpara bijuterii de chihlimbar, mestesuguri din metal si textile.

Catedrala San Cristobal de las Casas

Situat in piata principala a orasului, Plaza 31 de Marzo, unde se afla „la cruz”, principalul punct de intalnire al orasului. A fost construita din 1528 si are hramul Maicii Domnului.

Este o cladire de origini umile, realizata initial din chirpici si caramizi acoperite cu paie, totusi stilul sau baroc auster adaposteste picturile artistului Juan Correa.

La fel si retablouri in stil baroc solomonic si alte comori care sugereaza o vizita atenta. Primul sau paroh a fost Fray Bartolome de las Casas, patronul orasului.

Biserica Santo Domingo

Situata in centrul istoric al orasului San Cristobal de las Casas, la patru strazi de piata catedralei, biserica Santo Domingo, numita si Templo de la Caridad, este una dintre expresiile maxime ale barocului.

A fost construita in secolul al XVII-lea de catre calugari dominicani. Fatada bisericii a fost complet restaurata -in 2006- si este considerata una dintre cele mai reprezentative lucrari ale barocului colonial din America Latina.

Ies in evidenta figurile ornamentale precum anagramele, ingerii indigeni, sirenele si fretele de plante. In interior puteti admira frumosul amvon sculptat in lemn aurit si sculpturi in lemn.

Ce mai poti face in San Cristobal de las Casas?

Biserica San Francisco

Este situat in Plaza de San Francisco, cunoscuta si pentru numeroasele sale bucatarii ieftine si regionale, mariachis si piata sa acoperita cu mestesuguri si dulciuri.

A fost infiintata in 1977 de calugarii franciscani, in prezent se pastreaza doar structura bisericii, intrucat manastirea ei s-a inchis 9 ani mai tarziu, in 1586.

Initial o constructie umila, datorita predominantei ordinului dominican in oras, interiorul acesteia gazduieste retablouri baroc, un amvon si picturi in ulei sub forma de medalioane.

Templul lui Carmen

Este situat langa Arco del Carmen, si in aceeasi piata unde se afla Casa de Cultura, gradina epifita, auditoriul si biblioteca publica.

Construita initial ca adjuvant al Convento de la Encarnacion in secolul al XVII-lea, a servit drept poarta de intrare in orasul regal. In prezent manastirea nu exista si, de asemenea, templul a suferit o uzura grava.

Acum isi pastreaza frumoasa fatada si continua sa fie un exemplu de esantionare mudejar din Chiapas datorita planului sau patrat masiv proportionat.