Cele 7 chakre ale corpului uman

De secole, filosofia si medicina orientala au vorbit despre chakre ca centre energetice ale corpului uman. Cu toate acestea, pentru multi occidentali, termenul ramane un mister. In acest articol, vom explora ce sunt chakrele, cate sunt si cum functioneaza ele in corpul uman. Omul are 7 chakre principale care sunt centre energetice in corpul uman, conform traditiei hinduse. Fiecare chakra are o locatie si un sens specific in corp, echilibrul si armonia acestor chakre sunt esentiale pentru bunastarea fizica, emotionala si spirituala.

Iata un rezumat al celor 7 chakre si semnificatiile lor:

Cuvantul sanscrit „chakra” este tradus in mod obisnuit ca „roata” sau „disc”. Chakrele sunt centre energetice care se gasesc in corpul uman si se crede ca regleaza fluxul de energie prin corp. Exista sapte chakre principale, fiecare situata intr-o zona specifica a corpului. Vezi si care sunt culorile chakrelor.

Cate chakre avem: Cele sapte chakre ale corpului uman

Chakrele sunt centre energetice din corpul uman care provin din filozofia indiana antica. Acesti centri energetici se gasesc in diferite parti ale corpului si sunt considerati responsabili pentru sanatatea noastra fizica si emotionala. Chakrele sunt conectate prin canale de energie cunoscute sub numele de nadis si sunt reprezentate de diferite culori si simboluri.

In acest ghid complet al chakrelor, veti afla despre cele sapte chakre principale, functia lor in organism si cum sa le echilibrati pentru a va imbunatati bunastarea fizica si emotionala.

Cele sapte chakre principale

Fiecare chakra reprezinta o zona diferita a vietii si este asociata cu diferite parti ale corpului si emotii. Cele sapte chakre principale sunt descrise mai jos:

– chakra radacina

Chakra radacina este situata la baza coloanei vertebrale si este asociata cu supravietuirea, securitatea si stabilitatea. Aceasta chakra este reprezentata de culoarea rosie si simbolul ei este un triunghi descendent. Cand chakra radacinii este echilibrata, te simti in siguranta si intemeiat.

– chakra sacra

Chakra sacra este situata in zona abdominala inferioara si este asociata cu creativitatea, sexualitatea si emotia. Aceasta chakra este reprezentata de culoarea portocalie si simbolul ei este un cerc cu o jumatate de luna in interior. Cand chakra sacra este echilibrata, te simti echilibrat creativ si emotional.

– chakra plexului solar

Chakra plexului solar este situata in zona stomacului si este asociata cu puterea personala, increderea si stima de sine. Aceasta chakra este reprezentata de culoarea galbena, iar simbolul ei este un triunghi rasturnat. Cand chakra plexului solar este echilibrata, te simti in siguranta si in controlul vietii tale.

– chakra inimii

Chakra inimii este situata in zona inimii si este asociata cu dragostea, compasiunea si conexiunea emotionala. Aceasta chakra este reprezentata de culoarea verde si simbolul ei este o stea cu sase colturi. Cand chakra inimii este echilibrata, te simti iubitor si conectat cu ceilalti.

– chakra gatului

Chakra gatului este situata in zona gatului si este asociata cu comunicarea, expresia si creativitatea. Aceasta chakra este reprezentata de culoarea albastra si simbolul ei este un cerc cu o jumatate de luna in interior. Cand chakra gatului este echilibrata, te simti in siguranta sa te exprimi si sa comunici cu ceilalti.

– chakra al treilea ochi

Chakra al treilea ochi este situata in centrul fruntii si este asociata cu intuitia, claritatea mentala si perceptia. Aceasta chakra este reprezentata de culoarea indigo si simbolul ei este un cerc cu doua petale de lotus si un triunghi in jos. Cand chakra al treilea ochi este echilibrata, te simti conectat la intuitia si capacitatea ta de a vedea dincolo de vizibil.

– chakra coroanei

Chakra coroanei este situata in partea de sus a capului si este asociata cu constiinta si spiritualitatea. Aceasta chakra este reprezentata de culoarea violet si simbolul ei este un lotus cu o mie de petale. Cand chakra coroanei este echilibrata, te simti conectat la o constiinta superioara si un sentiment de unitate cu universul.

Cum functioneaza chakrele corpului uman?

Chakrele din corpul uman functioneaza ca o retea de energie care curge prin corp. Fiecare chakra are o culoare si o vibratie specifica, iar daca sunt blocate sau dezechilibrate, pot afecta fluxul de energie in corp.

Chakrele sunt centre energetice care sunt distribuite pe tot corpul uman. In traditiile spirituale si de autocunoastere, ei afirma ca acesti centri energetici influenteaza bunastarea fizica, emotionala si spirituala a oamenilor. In acest articol, vom explora modul in care functioneaza chakrele corpului uman si cum ne pot afecta viata de zi cu zi.

Scopul este de a mentine chakrele deschise si echilibrate pentru un flux sanatos de energie in tot corpul. Acest lucru se poate face prin meditatie, vizualizare si vocalizare.

Cum sa echilibrezi chakrele?

Exista mai multe tehnici pe care le puteti folosi pentru a va echilibra chakrele si pentru a va imbunatati bunastarea fizica si emotionala. Unele dintre ele includ:

 • Meditatie: Meditatia este o modalitate excelenta de a echilibra chakrele. Puteti folosi tehnici de vizualizare si respiratie pentru a va concentra pe fiecare chakra si pentru a ajuta la echilibrarea energiei acesteia.
 • Yoga: Yoga este o forma de exercitiu care se concentreaza pe conexiunea dintre minte, corp si spirit. Multe pozitii de yoga sunt concepute pentru a echilibra chakrele si pentru a imbunatati fluxul de energie prin corp.
 • Terapia prin culoare: Fiecare chakra este asociata cu o anumita culoare, astfel incat terapia prin culoare poate ajuta la echilibrarea energiei fiecarei chakre. Puteti folosi cristale colorate, imbracaminte in anumite culori sau chiar va puteti picta peretii in diferite nuante pentru a va ajuta sa va echilibrati chakrele.
 • Terapia cu sunet: Terapia cu sunet foloseste diferite tipuri de sunete pentru a echilibra energia chakrelor. Puteti folosi boluri cantatoare, tobe sau chiar muzica pentru a va ajuta sa va echilibrati chakrele.
 • si bineinteles tehnica vocalizarii, putem vedea un exemplu in videoclipul de mai jos

Cele sapte chakre ale corpului uman: semnificatii si cum sa le echilibrezi

Fiecare chakra are o semnificatie si o functie specifica in corpul uman. Daca vreuna dintre chakre este dezechilibrata sau blocata, poate cauza probleme emotionale si fizice. Semnificatiile celor sapte chakre si cum sa le echilibrezi sunt descrise mai jos:

    Chakra radacina sau Muladhara : Aceasta chakra este asociata cu securitatea si supravietuirea. Daca este dezechilibrat, poate provoca anxietate si frica. Pentru a echilibra aceasta chakra, puteti face exercitii de meditatie si yoga care se concentreaza pe conectarea cu pamantul.

    Chakra sacra sau Svadhisthana : Aceasta chakra este asociata cu creativitatea si sexualitatea. Daca este dezechilibrat, poate provoca sentimente de vinovatie si rusine. Pentru a echilibra aceasta chakra, puteti face exercitii de yoga si meditatie care se concentreaza pe creativitate si expresie.

    Chakra plexului solar sau Manipura : Aceasta chakra este asociata cu stima de sine si increderea in sine. Daca esti dezechilibrat, poate provoca anxietate si lipsa de incredere. Pentru a echilibra aceasta chakra, puteti face exercitii de meditatie si yoga care se concentreaza pe stima de sine si increderea in sine.

    Chakra inimii sau Anahata : Aceasta chakra este asociata cu dragostea si compasiunea. Daca este dezechilibrat, poate provoca sentimente de singuratate si depresie. Pentru a echilibra aceasta chakra, puteti face exercitii de yoga si meditatie care se concentreaza pe conexiunea emotionala cu ceilalti.

    Chakra gatului sau Vishuddha : Aceasta chakra este asociata cu comunicarea si autoexprimarea. Daca este dezechilibrat, poate cauza probleme de comunicare si lipsa de exprimare. Pentru a echilibra aceasta chakra, puteti face exercitii de yoga si meditatie care se concentreaza pe comunicarea eficienta si exprimarea personala.

    Al treilea ochi sau Ajna Chakra : Aceasta chakra este asociata cu intuitia si perceptia. Daca este dezechilibrat, poate provoca confuzie si o lipsa de directie in viata. Pentru a echilibra aceasta chakra, poti face exercitii de meditatie si yoga care se concentreaza pe conectarea cu sinele tau interior si intuitia.

    Chakra coroanei sau Sahasrara : Aceasta chakra este asociata cu conexiunea spirituala si iluminarea. Daca este dezechilibrat, poate provoca un sentiment de deconectare cu divinul si o lipsa de scop in viata. Pentru a echilibra aceasta chakra, poti face exercitii de meditatie si vocalizare care se concentreaza pe conexiunea cu divinul si pe cautarea unui scop in viata.

Mantrele sunt sunete sau cuvinte sacre care se repeta in concentrare profunda si vizualizare imaginativa, umpland fiecare chakra cu lumina pentru a centra mintea si a creste gradul de constientizare spirituala . Fiecare chakra este asociata cu o mantra specifica care va ajuta sa va echilibrati energia.

 • Chakra radacina (Muladhara): „S” este pronuntat ca un suierat bland
 • Chakra sacra (Swadhisthana): „M” este pronuntat ca un sunet motor neted
 • Chakra plexului solar (Manipura): „U”
 • Chakra inimii (Anahata): „O”
 • Chakra gatului (Vishuddha): „E”
 • Chakra al treilea ochi (Ajna): „OM” sau „eu”
 • Chakra coroanei (Sahasrara): „OM” sau „AUM”

In concluzie, chakrele sunt un sistem energetic fascinant din corpul uman care a fost folosit de secole in medicina si filosofia orientala. Fiecare chakra are o semnificatie si o functie specifica in organism si se crede ca, daca sunt dezechilibrate sau blocate, pot cauza probleme emotionale si fizice.