Care sunt cele mai periculoase obiceiuri pentru dantura

Pe langa par, unghii si ten, dantura poate insasi sa reprezinte o carte de vizita a omului frumos. Este neplacut sa ne confruntam cu probleme ce ar putea fi prevenite din timp, dar si sa fim nevoiti de urgenta sa apelam la serviciile medicului stomatolog, pentru interventii complexe care ne pot afecta serios bugetul cat si sanatatea.

Ele vor necesita timp dar si implicatii financiare serioase, dar le putem preveni printr-o serie de bune practici si evitarea unor aspecte banale care duc la probleme ale danturii. Astăzi vei afla care sunt cele mai nocive obiceiuri pentru dantura si cum le poti remedia.

Top obiceiuri periculoase pentru sanatatea dentara

Consum ridicat de zahar

Zaharul are atat un aport benefic pentru corp, dar si unul negativ, mai ales atunci cand acesta este consumat in exces. Dulciurile contribuie deasemenea la dezvoltarea mediului bacterian, ceea ce inseamnă ca, sansele de a dezvolta carii sau infectii dentare sunt mult mai mari la persoanele care consuma zahar.

Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv la dulciuri. Poti insa, sa consumi o cantitate redusa, periodic, inclusiv sa alegi o serie de inlocuitori in detrimentul zahărului obisnuit pe care il folosesti zi de zi.

Evitarea atei dentare

O rutina dentara corecta si completa include inclusiv utilizarea atei dentare care, in cele mai multe cazuri lipseste cu desavarsire din uzul igienic zilnic, majoritatea persoanelor raportandu-se doar la pasta de dinti si apa de gura. Ata dentara contribuie la eliminarea impuritatilor din cele mai ascunse zone, prevenind in acelasi timp tartrul in exces si depunerile alimentare care pot duce implicit, la aparitia unor probleme dentare. 

Folosirea produselor de albire

Sigur, oricine isi doreste un zambet alb, imaculat. Insa, nu toata lumea se naste cu o astfel de dantura, in timp ce unele persoane se confrunta cu dinti galbeni din cauza viciilor sau a unei igiene necorespunzatoare. 

Kit-urile de albit dintii pot parea o solutie extrem de buna dar de scurta durata. Insa, unii omit sa ia in considerare sensibilitatea dentara sau faptul ca, multe produse de albit contin fluor care, pot afecta sanatatea dentara. Asadar, pentru cele mai bune rezultate, iti recomandam sa ceri sfatul unui medic stomatolog care te va indruma in cazul in care doresti sa-ti albesti dintii, oferindu-ti solutii personalizate. 

Consumul de alimente calde sau reci

Poate fi o adevarata placere sa servesti o ciorba fierbinte sau sa consumi un frappe rece. Insa, stiai ca aceste obiceiuri pot duce inclusiv la pierderea dinților, datorita sensibilitatii pe care acestia o cauzeaza? De aceea, ideal este sa eviti intotdeauna extremele si sa asiguri o temperatura echilibrata a alimentelor pe care le consumi in fiecare zi.

Scrasnitul dintilor

Unul dintre cele mai proaste obiceiuri pe care le intalmim frecvent este scrasnitul dintilor. El poate aparea ca un gest involuntar, dar poate fi ulterior transformat intr-o practica curenta care va afecta dintii. Astazi exista pe piata o serie de suporti care previn scrasnitul dintilor, ideale pentru noapte.

Daca si tu ai aceste obiceiuri, incearca sa le remediezi cat mai curand. Sanatatea dintilor tăi depinde de asta.