Bulgaria se indreapta catre noi alegeri, in timp ce al doilea partid revine la mandat

In Bulgaria au aparut noi alegeri, dupa ce partidul clasat pe locul doi in parlament, un nou venit politic condus de personalitatea populara TV Slavi Trifonov, si-a redat mandatul.

 Bulgaria se indreapta catre un cabinet de experti temporar si probabil noi alegeri parlamentare dupa ce al doilea partid clasat la recentele alegeri din 4 aprilie, ,,Exista o astfel de natiune”, si-a intors mandatul de a forma un guvern printr-o postare pe Facebook a liderului sau, animatorul si personalitatea TV Slavi Trifonov.

,,Exista o astfel de natiune care nu are suficienti parlamentari si parteneri pentru a forma un guvern; un guvern stabil. Sprijinul pe care l-am avea ar fi de la subiecti politici toxici, lacomi si in mod clar compromis. Acest lucru nu va fi un sprijin pentru noi, vom depinde doar de ei “, a scris Trifonov.

El a comunicat mass-media si adeptilor sai exclusiv prin intermediul conturilor sale de socializare si al canalului privat de televiziune si, pana in prezent, nu a facut aparitie in parlament.

,,Exista o astfel de natiune”, in care multi dintre colaboratorii sai de creatie si showbiz sunt de acum membri, a debutat pe scena politica a Bulgariei ca a doua forta in parlament, dupa ce a castigat 17,66 la suta din voturile exprimate, in spatele primului ministru iesit Boyko Borissov. guvernand partidul GERB la 26,18%

Vinerea trecuta, Borissov a anuntat ca partidul sau nu a gasit parteneri pentru a forma un guvern de coalitie si a calificat refuzul opozitiei de a colabora cu acesta ca fiind arogant.

Intre timp, Trifonov a scris ca partidul sau a oferit in mod simbolic un membru al partidului, fostul mare maestru de sah si campioana mondiala a femeilor, Antoaneta Stefanova, ca candidat la functia de prim-ministru, dar ca si ea isi va transmite acum mandatul.

Gestul a fost vazut pe scara larga ca un teaser, conceput pentru a arata cantitatea de personalitati noi si proaspete pe care le poate oferi petrecerea sa.

Insa multi comentatori din postarea sa de la FB si-au exprimat dezamagirea cu privire la decizia sa de a nu mai purta discutii privind formarea unei coalitii si unii s-au indoit daca noile partide se vor bucura de un sprijin atat de puternic in urmatoarele alegeri.

In ciuda faptului ca toti au fost critici fata de cabinetul anterior al GERB, ,,Exista o astfel de natiune” si celelalte partide de opozitie, Bulgaria Democrata, ,,Stand Up.BG! Mobsters Out! ” si Partidul Socialist Bulgar, BSP, nu au gasit niciodata un teren comun.

Acest lucru serveste naratiunii lui Borissov conform careia opozitia sa este prea impartita pentru a obtine o majoritate si ca solutia sta in dorinta propriului sau partid de a nu fi inlocuit in guvern, ci de a se reforma.

Un alt obstacol in calea formarii unui guvern este refuzul partidelor nou-venite de a lucra cu socialistii, adesea vazuta ca fiind problematica pentru pozitia lor pro-rusa, conflictele interne si membrii cu trecuturi discutabile .

In acelasi timp, un cabinet de experti format din presedintele Rumen Radev va aduce cel mai probabil unii membri socialisti in pozitii cheie, deoarece presedintele a fost intotdeauna sustinut de BSP. Cu toate acestea, presedintele nu a comentat inca situatia.